Marţea şi duminica, viteza şi pisica neagră…

Anamaria Nedelcoff

Marţea şi duminica au fost zilele negre în care s-au produs cele mai multe accidente grave pe şoselele judeţului. Cel puţin aşa rezultă din bilanţul Serviciului Poliţiei Rutiere Hunedoara pe trimestrul întâi al anului în curs.

În ultimii patru ani, numărul accidentelor a tot scăzut 

Astfel, în perioada amintită s-au înregistrat 28 de accidente rutiere grave, în urma cărora au murit cinci oameni, iar 28 de oameni au fost grav răniţi. În aceeaşi perioadă a anului trecut, s-au produs 40 de accidente grave, în urma cărora au murit cinci persoane şi au fost rănite grav 36 de persoane.
„Analizând comparativ trimestrul întâi 2013 cu trimestrul întâi 2012, se poate constata faptul că a scăzut numărul accidentelor rutiere grave cu 12, ceea ce procentual reprezintă o scădere cu 30 la sută a acestora. Numărul persoanelor decedate rămâne acelaşi, iar numărul persoanelor rănite grav scade cu opt, ceea ce procentual reprezintă o scădere cu 23 la sută. De fapt, şi acest lucru ne bucură, este al patrulea an consecutiv când înregistrăm scăderi la indicatorii de analiză rutieră”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Poliţie Rutieră al IPJ Hunedoara.

Viteza excesivă şi pietonii neindisciplinaţi…

Cauzele principale care duc la producerea accidentelor rutiere sunt viteza nelegală sau neadaptată la condiţiile de drum, nerespectarea normelor rutiere de către pietoni, neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor.
„Analizând riscul rutier pe zile, intervale orare şi luni calendaristice, se constată că în zilele de marţi şi duminică s-au produs cele mai multe accidente rutiere grave. Pe intervale orare, cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în intervalul orar 14:00 – 22:00, iar din punct de vedere calendaristic, cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în luna martie”, mai spune comisarul şef Dan Micu. Mai mult, pentru a fi menţinut un număr scăzut al accidentelor pe şosele şi pentru a creşte gradul de singuranţă al participanţilor la trafic, în primul trimestru au fost organizate şi 539 de acţiuni având drept scop reducerea riscului rutier. Tot în această perioadă, poliţiştii rutieri hunedoreni au dat 18.868 de amenzi, în valoare totală de 4.587.460 de lei şi au instrumentat 288 de dosare penale.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.