Cele mai multe accidente rutiere s-au produs marţea şi duminica

Sorina Popa

Potrivit poliţiştilor hunedoreni de la Serviciul Rutier, pentru al patrulea an consecutiv, în judeţ se înregistrează o scădere a numărului de accidente pe şosele. În semestrul întâi al acestui an, s-au produs 77 accidente grave de circulaţie, soldate cu 13 persoane decedate şi 79 persoane rănite grav.

Mai puţini morţi
„Faţă de aceeaşi perioadă  a anului trecut, avem o scădere cu 10 a numărului evenimentelor rutiere grave, cu patru a numărului celor decedaţi în asemenea accidente şi cu unul a numărului celor răniţi grav pe şoselele noastre”, precizează comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Poliţie Rutieră, al IPJ Hunedoara. Poliţiştii de la Serviciul Rutier au analizat riscul producerii accidentelor rutiere, pe zile, intervale orare şi luni calendaristice. Astfel, se constată că în zilele de marţi şi duminică, s-au produs cele mai multe accidente rutiere grave pe şoselele hunedorene. Orele fatidice sunt între 14 şi 22, iar cele mai multe evenimente rutiere grave s-au produs în luna mai.

Permise de conducere suspendate
În semestrul întâi, poliţiştii rutieri hunedoreni au instrumentat 607 dosare penale, din care 428 privesc infracţiunile comise la regimul rutier, 179 fiind infracţiuni de altă natură. În acelaşi interval de timp, au fost organizate 1.127 acţiuni, având ca scop reducerea riscului rutier. Poliţiştii rutieri au aplicat în perioada supusă analizei 37.674 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.634.900 de lei. Principalele cauze ale accidentelor rutiere sunt, susţin oamenii legii, nerespectarea limitei vitezei legale, neacordarea de prioritate şi nerespectarea normelor rutiere de către pietoni. În acest semestru, au fost suspendate 1.808 permise de conducere, iar peste 1.100 de certificate de înmatriculare au fost retrase, din lipsa asigurării de răspundere civilă în caz de accidente rutiere.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.