Categories: ActualitateFlash

Accidentele rutiere grave, în scădere în judeţ

Loredana Goangă

În primele nouă luni din acest an, numărul accidentelor rutiere grave înregistrate pe drumurile din judeţ este în scădere, comparativ cu perioada similară a anului trecut. De fapt, potrivit celor declarate de comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului Poliţie Rutieră al IPJ Hunedoara, este al patrulea an consecutiv în care numărul accidentelor grave este în scădere.
Din luna ianuarie, şi până la sfârşitul lunii septembrie a.c., au avut loc 129 de accidente grave de circulaţie, soldate cu 22 de persoane decedate şi 137 rănite grav. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, scăderea este una destul de evidentă, mai exact, numărul accidentelor grave fiind cu 37 mai mic, persoanele care şi-au pierdut viaţa sunt cu 15 mai puţine, iar numărul răniţilor grav a scăzut cu 18 persoane.
Potrivit poliţiştilor, viteza prea mare sau neadaptată la condiţiile de drum, nerespectarea normelor rutiere de către pietoni, dar şi neacordarea priorităţii de trecere a vehiculelor, sunt principalele cauze pentru producerea accidentelor grave de circulaţie
În cele nouă luni trecute de la începutul anului, poliţiştii rutieri ai IPJ Hunedoara au instrumentat 939 de dosare penale şi au organizat 1.640 de acţiuni pentru reducerea riscului rutier, aplicând 56.606 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.904.250 lei. Totodată, 2.609 permise de conducere au fost suspendate, iar 1.722 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago