Categories: ActualitateFlash

Iulian Ceia dă flit instanţei

Cristina Ghenea

Inculpaţii din dosarul „Comorile dacice” continuă să tragă de timp, încercând, astfel, să scape de răspunderea penală. Iulian Ceia (foto) nu s-a prezentat la proces nici ieri, la cel de-al 15-lea termen de judecată din dosar.

Noul termen, la sfârşitul lui iunie

Deşi a fost citat în repetate rânduri pentru a se prezenta la proces, Iulian Ceia, liderul grupării aurarilor, nu şi-a făcut, deocamdată, apariţia. Ultima adresă pe care acesta a indicat-o este în Insulele Capului Verde – Africa, astfel că în octombrie anul trecut, magistraţii au stabilit amânarea judecării până în aprilie 2012, special pentru a putea fi din nou efectuată întreaga procedură de citare. Nici în aprilie, însă, Ceia nu a binevoit să se înfăţişeze instanţei, astfel că procesul a fost, din nou, amânat. Ieri, povestea a fost reluată. „Magistraţii au dispus o nouă amânare, pentru data de 20 iunie, întrucât la termenul de judecată de astăzi (n.r. – ieri), s-a constatat că nu a fost comunicată încă la dosar dovada îndeplinirii procedurii de citare a lui Iulian Ceia la domiciliul indicat de acesta în Insula Capului Verde. De asemenea, nu a fost primit încă rezultatul procedurii de audiere prin comisie rogatorie în Serbia a unui martor“, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Pe rolul instanţelor de şapte ani

Instanţa superioară din Alba Iulia judecă apelul formulat de cei 11 hunedoreni inculpaţi în dosar, condamnaţi de Tribunalul Hunedoara la pedepse cuprinse între şapte şi 12 ani de închisoare. Dosarul se află pe rolul instanţelor de şapte ani, iar persoanele judecate sunt acuzate de furtul şi traficarea mai multor brăţări dacice dezgropate din siturile arheologice din Munţii Orăştiei.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

15 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

15 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

15 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago