Linişte în elită, „furtună” în eşalonul doi

Ciprian Marinuţ

Etapa din weekend a fost liniştită în SuperLiga RealSport, iar cinci dintre cele şapte partide s-au încheiat cu diferenţe mari de scor. În schimb, în Liga RealSport (divizia secundă), un meci s-a întrerupt înainte de termen, iar în altele trei-patru, a fost agitaţie şi rezultate surpriză.

Cinci rezultate „dure”, unul nedrept
Echipele Prosper Grawe, Avantaje, Alfa Team Cristur, Phonix şi Pera BMW, din SuperLiga RealSport, s-au impus la diferenţe de scor care nu lasă loc de comentarii, în meciurile de duminică. Cele cinci echipe au confirmat că luptă pentru primele şapte locuri care duc în play-off, prin jocuri de calitate şi un apetit ofensiv deosebit, marcând 40 de goluri (o medie de opt goluri pe meci). Între aceste echipe cu pretenţii, se remarcă Prosper Grawe, unica trupă perfectă, după şase etape, însă pentru trupa lui Adrian Radu, greul de abia acum începe, pentru că urmează meciuri grele. În celelalte două partide, s-au consemnat două semi-surprize. Liverpool a profitat de criza de efectiv de la Paloma şi a învins cu 3-1, iar Quasar a dispus tot cu 3-1 de Anonimii, însă rezultatul e un pic nedrept. „Quasar a avut cinci-şase ocazii şi a marcat de trei ori, în vreme ce noi am punctat o singură dată, deşi am avut în jur de 20 de faze fierbinţi la poarta adversă”, a spus Alin Petraş, delegatul echipei Anonimii.

Supărare din nimic şi surpriză în derby
Cel mai încins meci al etapei în eşalonul secund a fost cel dintre Young Boys şi D.P.D., care s-a întrerupt cu trei minute înainte de final, la scorul de 4-4. Jocul a fost unul de bună calitate, cu răsturnări de scor şi fotbal bun, însă a „luat foc” din nimic. La scorul de 4-3 pentru D.P.D., un jucător de la Young Boys a executat un aut direct într-un adversar, mai mult sau mai puţin intenţionat. În replică, jucătorul lovit de la D.P.D. a şutat intenţionat cu mingea în cel care l-a lovit anterior şi a primit cartonaş roşu. În inferioritate numerică, D.P.D. a fost egalată, scor 4-4, iar apoi a continuat să protesteze şi a mai avut doi jucători eliminaţi. Depediştii s-au supărat de tot şi au părăsit terenul, iar verdictul final va fi dat de Comisia de Disciplină.
Partida cea mai animată la capitolul fotbalistic a fost însă cea dintre Alaska şi FC Cristur. Lidera perfectă înaintea acestei etape, Alaska, a fost vioara întâi şi a avut avantaj, scor 3-2, până cu cinci minute înainte de final. Ultimele minute au fost însă dramatice, întrucât FC Cristur a riscat şi l-a trimis în atac pe puternicul Berthold Bloj. Acesta a reuşit să marcheze de două ori şi a decis soarta meciului, aducând victoria echipei sale cu scorul de 4-3. În urma acestui rezultat, în seria a doua a Ligii secunde, trei echipe se află pe primul loc la egalitate de puncte, fiind despărţite doar de golaveraj.

One thought on “Linişte în elită, „furtună” în eşalonul doi

  • 11 octombrie 2011 la 16:34
    Legătură permanentă

    D-l Marinut, eu cred ca ar trebui sa scrieti in articolele din zir ceea ce vedeti, nu ceea ce ati auzi. Spun acta pentru ca uneori sunteti foarte prost informat. Am fost la jocul dinte DPD si Young Boys. Eu zic c a fost cel mai frumos joc dn liga secunda de la inceputul campioantului. Un joc foarte, foarte bun. Asta ati scris si dvs. din ce v-au relatat altii, dar mai departe ceea ce ati scris nu corespunde cu realitatea. Jucatorul de la Young Boys nu a dat cu mingea mai mult sau mai putin in juctorul de la DPD, ci A DAT cui mingea in mod intentionat în jucatorul de la DPD, care int-adevar a dat si el cu mingae, rispostand. Arbitrul Ceotlaus a judecat ca de foarte multe ori faza asa cum vrea el. A eliminat pe jucatorul DPD, dar de cel de la Young Boys a uitat. In faza imediat urmatoare acelasi jucator de al Young Boys injura un alt jucator de la DPD in fata aceluiasi arbitru, dar dumnealui se face ca nu aude. De acolo a plecat circul, pe care l-au facut apoi cei e la DPD. Portarul celor de la DPD a fost senzational in timpul jocului de pana atunci, dar in acele momente a cedat. Nu a vrut sa mai dea drumul la minge, a luat 2 galbene si rosu, pe buna dreptate. Intre timp a mai luat cartonase inca un jucator de la DPD si cei care au ramas sa joace erauy prea putini, dar nici decum nu au iesit de pe teren. Toata jaca a fost stricata de d-l arbitru, care cu siguranta va arbitra in continuare ca doar ce sa-i facem. Jucatorii vor fii amendati, suspendati, echipa penalizata, dar arbitru e suveran. Cam asta a fost realitatea, nu ceea ce dvs cristi in ziar. Cat despre arbitru eu zic sa IL URMARIM CA AVEM CE VEDEA, BUN, FOARTE BUN…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.