Categories: Actualitate

Lăsat fără banii obținuți printr-un credit bancar

Greșeala unui bărbat din Vulcan l-a costat 90.000 de lei, adică suma obținută în urma unui credit scos de la bancă, bani furați de doi hoți pe care-i primise în casă.

După lăsarea întunericului
Unul dintre ei este vechi client al polițiștilor și era cercetat sub control judiciar într-un alt dosar penal la momentul comiterii furtului. Nicolae Varga și Răducu Rotariu, cei doi sus­pecți, se află în arest preventiv în Peni­ten­ciarul Aiud. Indivizii vor mai rămâne după gra­tii în urma unei decizii recente a Tri­bu­nalului Hunedoara. Conform anchetatorilor, suspecții au acționat seara, după lăsarea întunericului, la o oră târzie, în care au putut să își asigure scăparea, având asupra lor o sumă mare de bani, fără teama de a fi sur­prinși sau observați de către alte persoane. ”Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani a dispus trimiterea în judecată a inculpaților sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și complicitate la furt calificat. In­cul­patul, în timp ce se afla în locuința persoanei vătămate, a sustras suma de 90.000 de lei, în timp ce complicele i-a distras atenția per­soa­nei vătămate”, se arată în dosar. Polițiștii din Vulcan au găsit la Nicolae Varga acasă, în urma unei percheziții, 414 bancnote de 100 lei și 7 bancnote de 200 lei.

Prins la Nădlac
Rotariu a încercat să fugă din țară și a fost prins la graniță. Asupra lui au fost găsite 37 bancnote de 100 euro și 21 bancnote de 50 euro. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a constatat că temeiurile care au determinat luarea măsurii arestării preventive subzistă și justifică în con­tinuare privarea de libertate a inculpaților ”în scopul prevenirii săvârșirii de infracțiuni și pentru buna desfășurare a procesului penal”. În plus, încercarea de a fugi din țară a lui Ro­tariu a convins instanța că indivizii sunt un pericol social. Cu toate că în fața completului de contestații din cadrul Tribunalului, in­cul­patul a susținut că dorea să plece la muncă în Anglia, în fața judecătorului de drepturi și li­ber­tăți a recunoscut că a vrut să fugă deoa­rece știa că ,,o să iasă rău”. În consecință, apreciem că inculpatul nu prezintă suficiente garanții în sensul că va respecta obligațiile im­puse de arestul la domiciliu sau de con­tro­lul judiciar, astfel încât simpla recunoaștere a faptei imputate nu justifică înlocuirea re­gimului preventiv”, a motivat magistratul. (M.Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

22 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

22 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

22 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

22 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

22 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

22 de ore ago