Categories: Actualitate

Copii scoşi la cerşit în Defileul Jiului

Maximilian Gânju

Mai mulţi copii sunt exploataţi de dimineaţa şi până la lăsarea întunericului la semafoarele din Defileul Jiului. Micuţii sunt puşi să cerşească de către mama lor, care se bazează pe faptul că în zona izolată nu este prinsă de autorităţi.

Încă de la primele ore ale dimineţii, la circa doi kilometri de Petroşani, în Defileul Jiului, o tânără din Valea Jiului îşi scoate copiii la cerşit. Adună mult mai mulţi bani decât dacă ar sta pe străzile din Petroşani, unde este mai tot timpul amendată de autorităţi. În defileu, succesul este garantat, pentru că persoanele care aşteaptă la semafor sunt uşor de înduplecat de o mamă sărmană cu copilaşii după ea care orbecăie prin sălbăticie pentru a le asigura pâinea. Realitatea este alta, iar femeia (foto) a făcut o adevărată afacere din cerşit, fiind ajutată şi de indolenţa autorităţilor. Surprinsă de nenumărate ori în faţa Muzeului Mineritului din Petroşani, la cerşit, cu bebeluşul în braţe, în faţa celei mai mari biserici din centrul localităţii ori în parcările marilor magazine, femeia a scăpat de fiecare dată de socoteala celor de la asistenţa socială. Aşa se face că are aproape 10 ani de când trăieşte doar din cerşit, mai ales de pe urma banilor obţinuţi cu ajutorul copiilor şi în ciuda amenzilor date de poliţişti, nimic nu a convins-o să renunţe.
O vină o au şi cei care sunt înduplecaţi să bage mâna în buzunar, pentru că în loc să-i ajute, mai mult le fac rău copilaşilor. „Noi sfătuim cetăţenii să nu le mai dea bani cerşetorilor, pentru că astfel îi încurajează să-şi exploateze copiii. Ceea ce nu ştiu mulţi oameni este că aceste grupuri obţin sume foarte mari din cerşit, poate mai mari decât salariul lunar al multora dintre cei care cred că îi ajută”, spun poliţiştii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago