La Vãlişoara, week-end cu distracţie

Magdalena Şerban

Aflate la cea de-a VI-a ediţie, „Zilele Comunei Vălişoara“ au adunat, cu mic, cu mare, toată suflarea zonei, venită să guste din plin, din ceea ce Primăria şi Consiliul Local Vălişoara au pregătit pentru sărbătoarea din acest an.
Curtea şcolii din satul centru de comună s-a animat, sâmbătă, mai ceva ca atunci când elevii dădeau buzna în recreaţie. Deşi mulţi săteni au rămas în picioare, locurile fiind ocupate la maximum, toată lumea a avut ochi şi urechi doar pentru artişti. Invitaţii ediţiei au fost Florin Ionaş (Generalu’), Diana Selagea şi Mile Povan, interpreţi aflaţi la inima localnicilor. Şi, cum îi şade bine primului gospodar, edilul locului, Mircea Rovinar, a dat tonul distracţiei prinzându-se în joc, alături de săteni. După ce folclorul a ieşit din scenă, pe terenul de sport al şcolii a fost organizată o discotecă pentru tineret. Başii mulţi şi hiturile au încheiat seara, însă distracţia avea să continue şi a doua zi.
O duminică plină
Astfel, ieri, pe terenul de sport „Ţarina“, s-a disputat finala Campionatului de Fotbal al Comunei Vălişoara, între reprezentanta satului Vălişoara şi cea a satului Săliştioara. Cupa ediţiei le-a revenit celor din Vălişoara, care au învins cu scorul de 3-2. Pe de altă parte, o expoziţie de insigne din mai multe domenii a adunat pasionaţii de inedit, care şi-au putut delecta privirile cu cele mai frumoase exemplare.
După slujba religioasă, a urmat premierea cuplurilor care în acest an au împlinit sau vor împlini cinci decenii de căsnicie. „Am ales un cadru adecvat (n.r. – Casa căsătoriilor), pentru a răsplăti longevitatea acestor familii. Am reabilitat o clădire mai veche, aducând şi un plus de culoare tradiţională, înfiinţând un punct muzeistic în noua Casă a căsătoriilor. Cât despre sport, face parte din programul nostru, pentru că trebuie să recunosc, pe lângă frumuseţea lui, este şi o pasiune de-a mea. Mă bucur că am sărbătorit alături de sătenii mei. Le mulţumesc că au venit în număr mare”, a subliniat primarul comunei Vălişoara, Mircea Rovinar. După premierea echipelor de fotbal, a urmat un spectacol folcloric, susţinut de Luţu şi Cami de la Deva, Marius Trif, Gelu Rovinar şi Mircea Blidari, din Vălişoara, Ana Maria Oprean, Carmen Narcisa Ivan, Dana Ivan din Banat şi alţi invitaţi. Seara s-a încheiat cu o horă ca pe vremuri, ce a stors sudoarea de pe fiecare localnic.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago