Categories: Actualitate

Zilele comunei Veţel, o sãrbãtoare deja tradiţională

Magdalena Şerban

Zilele comunei Veţel, aflate la cea de-a treia ediţie, au adunat, la finalul săptămânii trecute, toată suflarea zonei, iar invitaţii nu au lipsit nici ei: de la oficialităţi locale şi judeţene, până la musafirii ce au călcat pragul comunei, pentru a se bucura de un program de zile mari.
 

Sâmbăta tineretului…
Pentru a evidenţia finalizarea unui proiect important pentru comunitate, terenul de sport din satul Leşnic, a fost organizată Cupa comunei la fotbal, ediţia a V-a, în cadrul căreia au au evoluat, sâmbătă, echipele din Veţel, Mintia, Leşnic şi Muncel. Trofeul a fost cucerit de echipa din Mintia, care a învins în finală pe cea a satului Veţel cu scorul de 1-0. Distracţia a continuat pe platoul Căminului Cultural din satul centru de comună, unde au evoluat Cristina Vasiu, câştigătoarea Festivalului Mamaia 2010, şi talentata hunedoreancă Adnana Olariu recitalurile celor două fiind mult apreciate îndeosebi de tinerii din localitate, pentru care a fost organizată seara o discotecă în aer liber.

…Şi duminica tradiţiilor
Duminică, stadionul din Veţel a găzduit meciul de fotbal, din Cupa României, dintre Unirea Veţel şi Santos Boz, partida cântărind greu pentru prima etapă a fazei judeţene din această competiţie. Gazdele au învins cu un scor fluviu, de 12-1, calificându-se mai departe. Apoi, pe stadionul din Mintia,  s-a derulat o adevărată lecţie de istorie, prin reconstituiri de lupte, prin organizarea unor ateliere civile şi militare antice, aduse în actualitate de Terra Dacica Aeterna Cluj-Napoca, sub genericul “Cultură şi Civilizaţie Dacică şi Romană la Micia”.
După-amiaza de duminică a fost dedicată folclorului, pe scena din Veţel, urcând pe rând şi încântând publicul Mirela Petrean, Diana Selagea, Mile Povan şi câţiva artişti locali, în acompaniamentul Orchestrei “General Music”, condusă de Florin Ionaş-Generalul. Seara s-a încheiat cu tradiţionala nedeie. În concluzie, s-a jucat şi s-a cântat cum numai la zile alese se poate face. “Vreau să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în realizarea acestei ediţii a serbărilor comunei noastre. De asemenea, mulţumesc tuturor locuitorilor comunei care au venit cu drag, să se bucure de ceea ce primăria şi consiliul local le-au pregătit. Le doresc multă sănătate şi să se bucure, în continuare, de această sărbătoare care a devenit una de tradiţie pentru comunitatea noastră”, a spus Ioan Henţiu (foto), primarul comunei Veţel.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago