Categories: Actualitate

Distracţie mare la Vălişoara

Magdalena Şerban

Peste weekend, „Zilele comunei Vălişoara“ au venit la pachet cu vremea şi voia bună. Aflate deja la cea de-a VII-a ediţie, manifestările au fost celebrate aşa cum se cuvine de localnici, fii ai satului, dar şi de mulţi oaspeţi din judeţ.

Expoziţie de insigne cu mai multe teme
Un împătimit al valorilor cu ecou, precum insignele, primarul din Vălişoara, Mircea Rovinar, a avut grijă ca o expoziţie de acest gen să încânte privirile cunoscătorilor şi să-i atragă în egală măsură şi pe cei neavizaţi încă în domeniu. Nu o face pentru prima dată, expoziţia având deja un precedent la evenimentul de suflet al comunei. Tematicile abordate au fost variate, de la vânătoare şi pescuit, până la sport, minerit şi alte domenii cât se poate de diverse. Participanţii au venit de prin toate colţurile judeţului. Au fost atât din Deva, cât şi din Haţeg şi Petroşani. „Este a patra ediţie când o astfel de expoziţie este pusă în valoare la noi, la Vălişoara. De acest lucru dorim să ne bucurăm şi pe viitor, ori de câte ori o să avem ocazia. Doresc să-i mulţumesc promotorului, Dorel Huh, care s-a implicat în organizarea ei. Eu sunt doar un colaborator din umbră, Dorel Huh, prezent în branşă de peste 30 de ani, fiind principalul artizan pentru ceea ce se întâmplă la nivel local şi chiar şi în judeţ. De asemenea, doresc să le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost aproape şi în acest an”, a declarat Mircea Rovinar, edilul şef al Vălişoarei.

Premii şi ritmuri tradiţionale
Cât priveşte programul, acesta a fost dedicat atât tinerilor, cât şi celor trecuţi de prima tinereţe. Sâmbătă, lumea s-a putut delecta cu muzica lui Florin Ionaş (zis Generalul), a Claudiei Ionaş, a Dianei Selagea şi a lui Cristi Sălăşan. Mai apoi, discoteca organizată pe terenul de sport al şcolii din satul-centru a pus stăpânire peste aşezare. Duminică a fost ziua premiilor. Astfel, preotul David Nicolae a fost răsplătit pentru cei 34 de ani petrecuţi în slujba enoriaşilor din Vălişoara, iar cinci cupluri care au bifat cinci decenii de căsnicie au fost premiate pentru longevitatea lor. Nici câştigătorii campionatului de fotbal al comunei, desfăşurat duminică în cadrul manifestărilor, nu au fost uitaţi, echipa din Vălişoara ocupând cea mai înaltă poziţie a podiumului, motiv pentru care a fost răsplătită ca atare. Mai apoi, folclorul a scos lumea la joc, pentru că nimic nu poate fi mai frumos decât să petreci cu drag, lângă cei apropiaţi. Au urcat pe scenă Luşu şi Cami de la Deva, Marius Trif şi Aida Busuioc, Gelu Rovinar din Vălişoara, Andra Costea, Mircea Blidari din Vălişoara, Liliana Sima, Bianca Danciu şi Anamaria Oprean, din Săliştioara. Seara s-a încheiat cu o aprigă horă ţărănească.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • la marele campionat de fotbal au participat 2 echipe!!:))))))))

    decat sa arunce banii pe serbari mai bine ar repara drumurile prin comuna

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

18 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

18 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

18 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

18 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

19 ore ago