La Hărău, ce se promite, se şi face

Magdalena Şerban

Se spune că gradul de dezvoltare a unei comune se măsoară în proiectele finalizate, dintre care aducţiunea cu apă şi reţeaua de canalizare cântărind cel mai mult. În comuna Hărău, acestea sunt în plin proces de realizare.

Branşamente la apă şi canal
„În perioada ianuarie-martie, au fost finalizate detaliile de execuţie, devizele şi caietele de sarcini la proiectul de branşamente la reţeaua de apă şi racorduri la cea de canalizare a satelor din comuna Hărău. Acest program a fost finalizat luna trecută, iar apoi, a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în vederea validării de către Agenţia Naţională de Reglementare a Achiziţiilor Publice. În scurt timp, urmează să se organizeze licitaţia de atribuire a lucrărilor de branşamente la cele două reţele”, a spus Dorin Ioan Jibetean (foto), primarul din Hărău.
Potrivit acestuia, costul total al investiţiei respective este estimat la 1.200.000 lei. Pentru realizarea branşamentelor, primăria a alocat 850.000 de lei, sumă încasată de la compania STRABAG, constructorul autostrăzii Deva – Orăştie, pentru concesiunea unei suprafeţe de 13,47 ha din dealul numit Dos, din satul Banpotoc. Diferenţa rămasă până la întreaga valoare a proiectului urmează să fie alocată în anii următori. Primarul Dorin Jibetean vine şi cu o rugăminte pentru comunitatea
locală: ,,Întrucât ne aşteptăm ca lucrările de branşare să înceapă în curând, îi rugăm pe toţi cei care doresc branşarea la aceste reţele să depună cerere la sediul primăriei, Compartimentul Investiţii – Achiziţii Publice”, a mai completat edilul din Hărău.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

13 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

13 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

13 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

13 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

13 ore ago