Categories: Comunitate

La Beriu, ultima strigare pentru tinerii care vor loc de casă

Magdalena Şerban

În 2010, administraţia locală din Beriu a decis alocarea cu titlu gratuit a unor loturi de teren tinerilor cu vârsta sub 35 de ani, care vor să-şi ridice o casă. Acum, suprafeţele disponibile s-au cam terminat, aşa că în anul curent se pot lua ultimele parcele destinate construcţiei de locuinţe.

Teren, doar în satul de centru
Deocamdată, cei care pot visa la un loc de casă, chiar dacă sunt din alt sat aparţinător, trebuie să se mulţumească cu unul în Beriu. Însă pe viitor, conducerea primăriei ia în calcul să extindă programul şi în celelalte localităţi, în măsura în care va identifica zone pretabile unui astfel de proiect. „Am avut 25 de loturi, a câte 320 de metri pătraţi fiecare, dar am mai identificat încă patru, tot în jur de 300 de metri pătraţi fiecare. Din calculele noastre, în 2015 va fi ultima tranşă de beneficiari. În luna august vom face analiza dosarelor depuse şi vedem atunci, exact cum stăm la acest capitol. Dacă se vor elibera locuri prin retragere, sau constatăm că beneficiarii desemnaţi anul trecut nu au respectat obligaţiile contractuale, atunci următorii pe listă mai au o şansă. După cum se ştie, într-un an de zile, beneficiarul trebuie să toarne fundaţia, în caz contrar, pierde locul respectiv. Din păcate, ne-am confruntat şi cu astfel de situaţii.  Terenul e dat în comodat, pe durata existenţei construcţiei, iar după cinci ani, fiecare îl poate cumpăra. Apoi, locuinţa se poate vinde, însă terenul rămâne tot al primăriei. Nu se plăteşte decât impozitul pe teren, respectiv pe construcţie”, a arătat Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu. Potrivit acestuia, este absolut obligatoriu ca din start, solicitantul să îndeplinească două condiţii majore: să aibă sub 35 de ani şi să nu deţină în proprietate vreun imobil. Selecţia se face o singură dată pe an şi definitorie este şi ordinea depunerii cererilor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

12 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

13 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

20 de ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

20 de ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

20 de ore ago