La Beriu, elevii nu mai au probleme cu transportul

04-Emil-Bic-4004Magdalena Şerban

Cu trei microbuze şcolare, cele câteva sute de elevi din comuna Beriu au transportul asigurat. Asta, după ce luna trecută, comunităţii de aici i s-a atribuit un microbuz prin Ministerul Dezvoltării şi cu sprijinul Inspectoratului şcolar Hunedoara. Singura care „suferă“ din pricina lipsei posibilităţilor de deplasare este echipa locală de fotbal.

„Avem trei microbuze şcolare acum. Unul mai mare l-am primit de la ISG Hunedoara, mai demult, iar altul mai mic l-am primit sub formă de donaţie, l-am reparat şi l-am pus în funcţiune. Însă, fiind 320 de elevi care învaţă doar la şcoala din satul centru, nu ne descurcam, iar de curând, am mai primit încă unul. Pe raza comunei avem o şcoală cu clasele I-VIII la Beriu şi una primară la Sibişel. Grădiniţe sunt la Beriu, Sibişel, Căstău şi la Orăştioara de Jos. În 2011, şcolile primare din Căstău şi Sereca au fost desfiinţate, iar copilaşii de aici sunt nevoiţi să facă naveta cu microbuzul şcolar, pentru a urma cursurile. Dar e bine şi aşa, comparativ cu alte comune din judeţ. La noi, lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Nici cu cadrele didactice nu avem probleme, neexistând fluctuaţii de personal. Mai vreau să spun că am asigurat şi necesarul de lemne pentru sezonul rece, deci, suntem pregătiţi”, a afirmat Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu.
Totuşi, primarul zice că ar mai avea nevoie de un microbuz, de data asta, pentru asociaţia sportivă din comună. Mai exact, ar trebui un astfel de autovehicul cu care echipa de fotbal  a comunei „Berianul” să se deplaseze la meciuri. „Când jucăm în deplasare, prin judeţ, închiriem câte un microbuz, ca să putem participa la meciurile respective. Ne cam chinuim. Ne-ar fi util un microbuz, o să vedem cum putem face, ca să-l şi obţinem”, spune încrezător, primarul din Beriu.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.