Beriu: clopoţelul poate să sune de intrare în şcoală

Magdalena Şerban

Deşi încă planează unele semne de întrebare în ce pri­veşte debutul noului an şcolar, primarii sunt în gardă pentru orice eventualitate. Fie că va fi vorba de studiu exclusiv online, fie de frecvenţă normală sau în sistem hibrid, la Beriu s-au luat în calcul toate variantele.
„Suntem pregătiţi, spaţiu pentru a asigura distanţarea impusă de normele sanitare există, aşa că nu ne facem pro­bleme legat de faptul că urmează ca elevii să ocupe locurile în bănci. Celor fără posibilităţi le-am dat 21 de tablete pentru a putea să urmeze cursurile online, fiind vorba de susţinerea examenelor de capacitate pentru cei de clasa a VIII-a. Ele aparţin şcolii, nu au fost oferite cadou, ci doar pentru a fi folosite, deci dacă o să fie nevoie, vor fi puse la dispoziţia şcolarilor şi de acum încolo. În rest, aşteptăm să vedem dacă de la Guvern se vor da cele preconizate. Mai e nevoie de circa 300 de bucăţi pentru elevii din comuna noastră. Am înţeles că noi ne vom ocupa cu par­tea de achiziţie, iar banii se dau de la Mi­nis­terul Dezvoltării. De la buge­tul local nu prea putem face mare lucru, de­oa­rece nu am stipulat alocări pentru acest demers, la în­ce­putul lui 2020, când s-a adop­tat forma bugetară a­nu­a­­lă. Avem o şcoală generală în Beriu, câte o grădiniţă la Căstău şi Orăş­tioara de Jos, iar la Sibişel mai sunt o gră­diniţă şi o şcoală primară.
S-au făcut igie­ni­zări, lemnele de foc sunt asi­gurate pentru centralele termice, iar la uni­tatea de învăţământ din satul prin­cipal am realizat câteva mici re­paraţii şi am suplimentat numărul băncilor pentru ca elevii să stea câte unul în bancă. Sunt trei mi­cro­buze şcolare puse în slujba elevilor şi faţă de pro­gramul normal, pro­ba­bil că se vor face mai multe drumuri, tocmai pentru a fi în grafic cu norma­ti­vele”, a afirmat Emil Bîc (foto), prima­rul din Beriu. Aces­ta le urează ca­drelor didac­tice succes în acti­vitate, iar ele­vilor putere de învăţare şi reuşite.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago