Judokanii cadeţi din Deva s-au remarcat la campionatul naţional

Nicolae Gavrea

Sala Polivalentă din Focşani a găzduit, recent, Etapa Finală a Campionatului Naţional sportivi sub 21 de ani la judo, competiţie la care au fost prezenţi 279 de judoka reprezentând 57 de cluburi sportive din ţară.

Municipiul Deva a fost reprezentat de sportivi legitimaţi la cele două cluburi cu secţie de judo: SCM Deva şi CNS Cetate Deva. Evoluţia devenilor a fost apreciată de către tehnicienii din cadrul federaţiei, o parte dintre sportivi fiind în vizorul coordonatorilor de loturi naţionale pentru a fi selecţionaţi în aceste structuri.
Olga Severin (foto) (legitimată la SCM Deva) a cucerit medalia de aur la categoria 63 kg, fiind noua campioană naţională la această categorie. Cristina Sîrbuleţ a cucerit o medalie de argint la categoria 78 kg, ea fiind la un pas de medalia de aur.
Pe podiumul de premiere al acestei competiţii au mai urcat alte trei sportive de la clubul devean, Paraschiva Şincan (categoria 63 kg), Bianca Prodan (categoria +78 kg) şi Ane Marie Brebianu (categoria 44 kg), ambele clasate pe locul al treilea şi recompensate cu medalia cu bronz.
Devencele Cătălina Topală şi Daria Biriş au încheiat concursul naţional pe locul 5. Iar în urma acestor rezultate SCM Deva a ocupat locul 2 pe echipe în clasamentul feminin pe cluburi, după CSM Piteşti.
CNS Cetate Deva are un medaliat, David Ionuţi, care s-a clasat pe locul al treilea la categoria 100 kg, cucerind medalia de bronz, iar Alexandru Ilie a terminat concursul la + 100 de kg pe locul V. Menţionăm că sportivii din Deva sunt pregătiţi de antrenorii Ramona Enache, Mugurel Ciuşcă şi Dan Gârbovan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.