Juniorii deveni, medaliaţi la Campionatul Naţional de Judo

Nicolae Gavrea

Campionatele Naţionale individuale de judo pentru juniori II desfăşurate la Arad, competiţie rezervată juniorilor sub 18 ani, au reunit pe tatami 318 de judoka, reprezentând 73 de cluburi din ţară.
De remarcat că juniorii care au reprezentat cluburile din Deva au avut o comportare la nivelul aşteptărilor, cucerind două medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz. Medaliile de aur şi titlurile de campioni naţionali au fost cucerite de judoka de la Sport Club Municipal, cei care şi-au trecut în palmares alte şapte medalii, iar alte două medalii au fost obţinute de sportivii de la CNS Cetate.
Sport Club Municipal Deva, reprezentat la aceste campionate naţionale de 10 sportivi, pregătiţi de Ramona Enache şi Mugurel Ciuşcă, a terminat competiţia pe primul loc la nivelul cluburilor şi asociaţiilor participante, acumulând cel mai mare număr de puncte.
Întrecerile de la categoria 63 kg fete au fost dominate net de sportivele de la SCM Deva, clasate pe podiumul de premiere în ordinea: Bianca Marton, Petronela Şincari şi Cătălina Topală.
La categoria 70 kg junioare, medalia de aur a fost a câştigată de Daria Biriş, iar Claudia Tarbă (ambele SCM Deva) a încheiat competiţia pe locul 3. Medalii de argint au cucerit la această competiţie Ane Marie Brebinaru, la categoria –44 kg, Bianca Prodan, la categoria +70 kg, şi ele legitimate la SCM Deva.
CNS Cetate Deva a avut în concurs şase judoka, pregătiţi de Daniel Gârbovan şi Constantin Vasiliu. Doi dintre aceştia au urcat pe podiumul de premiere, David Ionuţi, care a obţinut argintul şi titlul de vicecampion naţional la categoria +90 kg, şi Alexandu Ilie, locul 3 şi medalie de bronz la aceeaşi categorie.
Următoarea competiţie pentru judoka deveni este Campionatul Naţional de juniori III (sub 15 ani), care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni la Râmnicu Vâlcea şi care programează întreceri la individual şi la echipe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.