Medalii pentru sportivele din Deva la Campionatele Naţionale de Judo

Nicolae Gavrea

Federaţia Română de judo în parteneriat cu LPS Cetate Deva a organizat la finalul săptămânii trecute în Sala Sporturilor din reşedinţa de judeţ, întrecerile etapei finale pe echipe U 21, competiţie la care au fost prezenţi sportivi juniori, cadeţi şi seniori de la toate cluburile din ţară.

Competiţia a adus confirmarea că la cele două cluburi cu secţie de judo de la Deva, (SCM şi LPS) se munceşte cu ambiţia necesară obţinerii unor succese de prestigiu. Astfel, în întrecerea echipelor feminine, echipa de la SCM Deva, alcătuită din Ana Maria Melnic (categoria 52 kg), Patricia Nistor (57 kg), Olga Severin (63 Kg), Andreea Stan (70 Kg), Giorgiana Miller şi Alina Jorovlea (ambele la categoria + 70 kg), s-a clasat pe primul loc, cucerind medalia de aur la aceste întreceri.
Mai mult, podiumul de premiere la competiţia feminină pe echipe a fost întregit de clasarea pe locul al treilea (deci o medalie de bronz), a echipei a doua a municipiului Deva, formaţie alcătuită din Anne Marie Brebinariu (categoria 52 kg), Bianca Marton (57 kg), Paraschiva Şincari (63 kg), Alexandra Baldan (63 kg), Cătălina Topală şi Bianca Prodan (ambele + 70 kg).
În clasamentul pe cluburi locul secund a fost ocupat de către formaţia clubului din Piteşti, iar echipa care a reprezentat Centru naţional de pregătire de la Cluj Napoca s-a situat pe locul al treilea, la egalitate cu formaţia deveană.
În întrecerea individuală, desfăşurată duminică, sportivele din Deva au cucerit alte trei medalii. Giorgiana Miller a fost declarată campioană naţională la categoria – 63 kg, ea fiind secondată de Bianca Prodan, care s-a clasat pe locul doi, cu o medalie de argint, iar Anne Marie Brebinariu a câştigat o medalie de bronz la 52 kg. Este şi meritul antrenorilor Ramona Enache, Mihaela Tipa, Dumitriţa Rus, Dan Gârbovan, Doru Bucătaru, Gabriel Vasiliu şi Mugurel Ciuşcă, cu menţiunea că toate aceste sportive sunt eleve ale LPS Cetate Deva.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.