Categories: Sport

Medalii pentru judoka devene la Campionatele naţionale

Nicolae Gavrea

Federaţia Română de judo a organizat la finalul săptămânii trecute întrecerile finale ale Campionatului Naţional de judo pentru sportivi sub 23 de ani, la care au fost prezente peste 200 de sportive de la cluburile din ţară.

A fost şi un util test de verificare pentru alcătuirea loturilor României în vederea participării la competiţiile continentale şi mondiale programate în perioada următoare.
Sportivele legitimate la SCM Deva, pregătite de Ramona Enache şi Mugurel Ciuşcă, au avut evoluţii bune şi au adus la palmaresul clubului devean câteva medalii importante. Astfel, Georgiana Miller s-a impus în finala de la categoria + 78 kg, cucerind medalia de aur, pe podium fiind şi Alina Jorovlea, medaliată cu bronz, după ce a câştigat întâlnirea pe care a avut-o cu colega ei de club Paula Paştiu, clasată pe locul cinci în final. Tânăra Cristina Sârbuleţ a concurat la categoria – 78 kg, unde a întâlnit două sportive, foste campioane naţionale, iar la finalul întrecerilor s-a clasat pe locul secund, cucerind medalia de argint la această categorie. Ane Marie Brebinariu a încheiat competiţia din cadrul categoriei – 48 kg pe locul trei, cucerind medalia de bronz, iar la aceeaşi categorie Ana Melnik s-a situat pe locul şapte. Cătălina Mihaela Topală a evoluat la categoria -63 kg, unde a întâlnit adversare redutabile, dar la final a cucerit medalia de bronz, clasându-se pe locul al treilea, categorie la care Bianca Crina Marton s-a situat pe locul cinci, fiind învinsă chiar de colega ei medaliată cu bronz. Alte două sportive legitimate la SCM Deva, Paraschiva Petronela Sincari şi Reka Gondoş, au terminat pe locul 5 la categoriile la care au evoluat.
În întrecerile masculine, după un parcurs bun, deveanul David Cristian Ionuţi, legitimat la LPS Cetate Deva, unde este pregătit de prof. Dan Gîrbovan, a cucerit medalia de bronz la categoria – 100 kg, fiind unul dintre sportivii cu şanse la a fi prezent la competiţiile europene din acest an.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

19 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

19 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

19 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

19 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

21 de ore ago