Judeţul nu se confruntă cu o criză a gunoaielor

Natalia Bumbac

Ca urmare a problemelor ivite, marţi, în gestionarea deşeurilor în mai multe localităţi din nordul judeţului, relatate într-un articol din numărul trecut al publicaţiei noastre, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a transmis un comunicat în care prezintă soluţiile pe care le-a găsit pentru deblocarea situaţiei.
Mai exact, problema a existat la ridicarea şi depozitarea gunoaielor, din cauza unor inadvertenţe dintre autorităţile locale şi cele judeţene privind depozitarea deşeurilor. „Judeţul Hunedoara nu se confruntă cu o criză a gunoaielor. Deşeurile din localităţi vor fi ridicate conform graficului stabilit de operatori. În urma întâlnirii din 7 decembrie găzduită de către Instituţia Prefectului, la care au participat reprezentanţii CJ Hunedoara, conducerea ADI Deşeuri, Agenţia pentru Protecţia Mediului Hunedoara, primarii din Simeria şi Hunedoara, reprezentanţii operatorului Salubritate SA Deva, s-a stabilit o serie de măsuri care să asigure ridicarea şi depozitarea deşeurilor menajere generate de populaţie. Astfel, operatorul Salubritate SA Deva îşi va continua activitatea de ridicare şi depozitare în deponeul intermediar de la Deva, conform contractelor pe care le are în derulare. CJ Hunedoara şi ADI Deşeuri s-au angajat să constituie un fond din care să suporte cheltuielile de depozitare a cantităţilor suplimentare ce vor ajunge în depozitul conform CMID Bârcea Mare, peste cele 70.000 de tone aprobate anterior. Modalitatea de constituire a acestui fond de depozitare va fi stabilită în şedinţa AGA a ADI Deşeuri din data de 20 de decembrie 2016. Pe această cale, asigurăm locuitorii judeţului Hunedoara că nu vor exista probleme legate de ridicarea deşeurilor de la platformele de gunoi amenajate în localităţi. Dorim ca în această activitate de colectare să nu apară disfuncţionalităţi, mai ales, acum, în prag de sărbători. Precizăm că deşeurile menajere de la platformele de colectare vor fi ridicate conform graficelor stabilite de operatorii locali”, a transmis CJ Hunedoara în comunicat.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • MINCIUNA ELECTORALA ! GARDA DE MEDIU si AGENTIA DE MEDIU acopera iar pesedeii corupti! Suntem mintiti cu nerusinare in fata in plina campanie electorala ! Toata Valea Jiului duce ilegal deseurile la depozitul din Petrosani. VERIFICATI ! Nu mai credem ca in tara asta guvernantii spun adevarul!!! Cum este posibil ca si ziaristi sa nu stiti ce se intampla in acest judet? Trebuie sa va spuna oamenii de rand care este realitatea cumplita in care ne aflam? Vom fi ingropati in gunoaie si asta prin ilegalitatile institutiilor care ar trebui sa ne protejeze !! RUSINE!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

17 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

17 ore ago