Categories: ActualitateFlash

IPJ Hunedoara a dat start campaniei de prevenire a criminalităţii

Oana Mihnea

Începând de ieri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara derulează proiectul intitulat „Săptămâna prevenirii criminalităţii“, o campanie care se desfăşoară la nivel naţional şi se află la cea de-a 10 ediţie.
Bullying-ul, fenomen petrecut în şcoli
În cursul acestei săptămâni, poliţiştii structurii de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din judeţ vor desfăşura diferite activităţi cu scopul de a-i face pe oameni să conştientizeze cât de important este să adopte un comportament antiinfracţional. „Poliţia judeţeană a pregătit un calendar al activităţilor, care se vor derula atât în şcoli, cât şi la penitenciar. Componenta de prevenţie a devenit tot mai importantă în cadrul activităţii Poliţiei Române. Ne dorim ca fiecare om să fie prevenit pentru a evita să devină victima unui infractor”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru, şeful IPJ Hunedoara.
Acţiunea a început cu lansarea proiectului local „Prevenirea bullying-ului în liceele hunedorene“, care este implementat în liceele din Deva, Hunedoara şi Petroşani. Bullying-ul este o formă de intimidare care are loc în şcoli şi constă în atacuri directe, tachinări, ameninţări, loviri şi agresiuni, iniţiate de unul sau mai mulţi elevi împotriva unei victime. Termenul vine de la „bully“, care înseamnă bătăuş, huligan. În urma agresiunilor din şcoli, mulţi elevi ajung să chiulească sau să abandoneze cursurile. Tot ieri, în centrul Devei, mai mulţi tineri împreună cu reprezentanţi ai IPJ Hunedoara au împărţit pliante cu sloganul „Siguranţă de nota 10“, despre siguranţa minorilor în unităţile de învăţământ.
O zi pentru fiecare
Astăzi, campania continuă în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile şi elevi de clasa a XI-a din judeţ vor merge la Penitenciarul Bâcea Mare unde vor dialoga cu tineri deţinuţi. Miercuri este ziua infracţiunilor contra patrimoniului şi privesc protejarea locuinţelor, maşinilor sau a bunurilor personale. Joi este rândul prevenirii criminalităţii organizate, ziua în care în Piaţa Unirii, elevii vor realiza un flashmob, prin care promovează muzica şi dansul ca alternativă sănătoasă la consumul de droguri. Vineri este ziua siguranţei rutiere, acţiune axată pe prevenirea accidentelor rutiere grave, cauzate de traversarea neregulamentară a pietonilor. Acţiunea va avea loc în trei „puncte negre“ din municipiu, Piaţa Opera, strada Mihai Eminescu şi Mărăşti, unde vor fi scrise mesaje preventive pe asfalt. .

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

8 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

8 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

8 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

8 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

8 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

8 ore ago