Categories: Sport

„Interdicţie internaţionalã” la aur

Ciprian Marinuţ

Cel mai valoros boxer român al momentului, deveanul Bogdan Juratoni, legitimat la Dinamo, a fost învins, sâmbătă, în semifinalele turneului internaţional „Centura de Aur”, care se desfăşoară la Constanţa.  Astfel, singurul pugilist român care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, şi e medaliat cu bronz mondial în 2011 şi cu argint la european în 2013, rămâne fără medalie de aur în competiţiile internaţionale.

O neatenţie şi multă nedreptate
Considerată a fi una dintre marile surprize ale turneului, înfrângerea lui Bogdan Juratoni în faţa pugilistului Cătălin Paraschiveanu, de la SCM Bacău, are cel puţin două explicaţii. Meciul a fost unul senzaţional şi a ridicat deseori spectatorii în picioare, dar a început prost pentru Juratoni, el fiind numărat în prima repriză. Într-un moment de neatenţie din prima repriză, Bogdan a încasat un croşeu de stânga de la adversarul său şi a fost pus la podea, ridicându-se apoi rapid. În continuare, la fel ca şi până atunci, pugilistul devean şi-a dominat adversarul, obligându-l să fugă de el prin ring. Totuşi, arbitrii au judecat duelul preponderent prin prisma întâmplării din prima repriză, fără a ţine prea mult cont de ce s-a întâmplat în mod repetat şi constant  în celelalte două runde şi i-au dat câştig de cauză la puncte lui Paraschiveanu. „Băcăuanul l-a pus jos pe Bogdan cu un croşeu, dar apoi se întorcea cu spatele, pentru a nu mai fi lovit de Juratoni. Nu e suficient atât pentru a câştiga un meci, dar arbitrii judecă în mod curios multe meciuri”, a comentat antrenorul Ilie Captari, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Hunedoara.
În sferturile de finală ale întrecerii, Juratoni îl învinsese cu 3-0, după un meci frumos, pe boxerul maghiar Imre Bugyk. Vicecampionul european şi-a dominat clar adversarul şi a oferit o mostră de combativitate, boxând nu doar cu mintea, ci şi cu inima. Bogdan are şansa de a demonstra că întâmplarea de la „Centura de aur” a fost un simplu accident, prin cucerirea unei medalii la Campionatele Mondialele din Kazahstan, ce vor avea loc la mijlocul lunii octombrie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

13 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

15 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

22 de ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

22 de ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

22 de ore ago