Categories: Sport

Boxerii hunedoreni „strălucesc” la Dinamo

Ciprian Marinuţ

Pugilistul hunedorean Iulius Poczo a câştigat aurul la Cupa României, iar deveanul Bogdan Juratoni a obţinut medalia de argint, însă trofeele intră în contul clubului Dinamo Bucureşti, la care sunt legitimaţi cei doi sportivi.

Poczo, favorit adevărat

Florin Iulius Poczo a rămas şi în 2010 stăpânul absolut la nivel naţional al categoriei 51 de kilograme, pe care o domină autoritar în ultimii şase – şapte ani. Boxerul care s-a remarcat la Constructorul Hunedoara sub bagheta lui Ilie Captari a rămas în top şi de când e la Dinamo sub comanda deveanului Silviu Vulc. Cotat ca favorit al Cupei României pentru seniori, găzduită la finalul săptămânii de Sala Polivalentă din Iaşi, Poczo a boxat direct în finală, cu cel mai bun dintre ceilalţi trei pugilişti înscrişi la categoria sa. În faţa a peste 2.000 de spectatori, Poczo l-a învins, net, la puncte pe Andrei Dragomir (CSM Reşiţa) şi a cucerit Cupa României. „Florin a boxat inteligent şi sigur, iar adversarul său nu a avut nici o şansă”, a spus antrenorul Silviu Vulc.

Un K.O. ghinionist

Deveanul Bogdan Juratoni era şi el cotat ca favorit al categoriei 75 de kilograme, întrucât este deţinătorul titlului de campion naţional. Juratoni şi-a confirmat statutul şi a ajuns fără probleme în finală, însă în ultimul act a fost învins prin K.O. de Ronald Gavril (CSM Bacău) şi a rămas doar cu medalia de argint. „Bogdan l-a învins de fiecare dată până acum pe Gavril şi chiar în acest meci era în avantaj, până la momentul în care a fost trimis în lumea viselor. A boxat prea relaxat, a comis o greşeală, iar adversarul a reacţionat rapid şi l-a făcut K.O. cu o lovitură norocoasă”, a explicat antrenorul Silviu Vulc, şi el tot devean, care activează acum la Dinamo.

La turneul final al Cupei României la box pentru seniori au participat 85 de pugilişti din toată ţara, printre ei fiind şi componenţii lotului naţional al României, sub conducerea antrenorului Dorel Simion.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago