Categories: Sport

Echipã de aur, individualitãţi de top

Ciprian Marinuţ

„Laboratorul de gimnastică” de la CNS CSS „Cetate” Deva rămâne cel mai valoros din ţară şi în 2013. Reprezentantele „şcolii campioanelor” au cucerit trei dintre cele şase medalii puse în joc în prima zi a Campionatelor Naţionale de la Bucureşti. Echipa feminină a fost strălucitoare şi a triumfat din nou în competiţia pe cluburi, iar Andreea Munteanu şi Andreea Iridon au fost medaliate cu argint şi bronz la individual compus.

Au învins echipe  medaliate olimpice
Singurul club cu două echipe în competiţie, CNS CSS „Cetate” Deva, s-a dovedit şi cel mai puternic dintre cele prezente la Campionatele Naţionale ale Maestrelor, desfăşurate în weekend, la Bucureşti. Omogenitatea loturilor celor două tinere formaţii devene a fost un ingredient mai valoros decât prezenţa unor medaliate olimpice în componenţa principalelor două echipe adverse. Astfel, Cetate Deva 1, formată din Andreea Munteanu, Andreea Iridon, Laura Jurcă şi Ştefania Stănilă, a acumulat 170.450 puncte şi a cucerit medalia de aur. Gimnastele de la Cetate Deva 1 au terminat învingătoare la toate aparatele: 42.600 la sărituri, 39.550 la paralele, 44.650 la bârnă şi 43.650 la sol. Medalia de argint a revenit echipei Dinamo-CSŞ Dinamo Bucureşti (166.150), care a avut-o ca lideră pe medaliata cu bronz la JO 2012, Larisa Iordache, gimnastă ce a concurat la toate cele patru aparate. Pe locul trei al podiumului, s-a clasat echipa Steaua-CSŞ 2 Bucureşti (164.950), pentru care a evoluat dubla campioană olimpică Sandra Izbaşa, prezentă doar la sol. Echipa Cetate Deva 2, alcătuită din Asiana Peng, Ioana Nicoară, Miriam Aribăşoiu, Adela Florea şi Ana Maria Ocolişan, s-a situat pe locul patru, cu un total de 161.050 puncte. Următoarele locuri în competiţia echipelor au fost ocupate de: CSM Oneşti – SCM Bacău (155.300), CSS 1 Constanţa (152.350) şi CSS Sibiu (139.600).

Şase devence între primele nouă, la individual
În competiţia de la individual-compus, Cetate Deva a scăpat printre degete titlul naţional, dar a obţinut medaliile de argint şi bronz, având în plus şi alte patru gimnaste între primele nouă clasate. Concursul pentru individual compus a fost open, fapt ce a permis ca în lupta pentru titlu să fie alături de numele consacrate şi junioarele de perspectivă ale căror prestaţii au primit aplauze la scenă deschisă de la numerosul public spectator. Astfel, titlul de campioană a României a fost obţinut de Larisa Iordache, componentă a lotului naţional, legitimată la Dinamo Bucureşti, cu un total de 58.550 puncte. Pe podium, au mai urcat Andreea Munteanu (Cetate Deva 1, 57.300) şi Andreea Iridon (Cetate Deva 1, 56.400), ambele componente ale lotului naţional. Între primele nouă clasate au mai fost şi junioarele devene Ştefania Stănilă (locul 5), Laura Jurca (locul 6), Ana Maria Ocolişan (locul 7) şi Asiana Peng (locul 9).

Veste tristă, unele speranţe
Federaţia Română de Gimnastică a anunţat, sâmbătă, că Diana Bulimar, cea care părea cea mai în formă gimnastă româncă a momentului, s-a accidentat la Campionatele Naţionale şi a suferit o intervenţie chirurgicală. Gimnasta se afla pe lista FRG pentru Campionatele Mondiale, iar după intervenţia suferită, va rata Campionatul Mondial de la Antwerp, care va debuta în 30 septembrie. E posibil ca în acest context, antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang să nominalizeze o altă sportivă pentru a concura la Mondiale, alături de Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa şi poate că aceasta va fi de la CNS CSS „Cetate” Deva. Cu amănunte despre acest subiect şi finalele pe aparate vom reveni în pagina sport de mâine.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

15 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

16 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

23 de ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

23 de ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

23 de ore ago