Categories: Comunitate

Insemex Petroşani încheie 2020 cu aur pe linie şi un premiu special

Magdalena Şerban

Specialiştii de la Institutul Naţional de Cer­ce­tare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petro­şani încheie anul cu noi premii, de data asta obţinute la Salonul Internaţional al Cercetării Şti­inţifice, Inovării şi Inventicii ”PRO INVENT”, ajuns la ediţia cu numărul 17, un eve­niment prestigios, organizat de Univer­si­tatea Tehnică din Cluj Napoca şi desfăşurat în regim online.
Salonul de la Cluj este un loc distinct de întâlnire al inventatorilor şi invenţiilor cu oa­meni de afaceri şi întreprinzători interesaţi să pună în practică rezultatele cercetării, inovării şi creativităţii umane. „Participarea la evenimente de o asemenea anvergură re­prezintă, în primul rând, un prilej de certi­ficare şi reconfirmare a poziţiei pe care o ocupăm în domenul inventicii şi al cercetării, dar constituie şi o pârghie de dezvoltare a contactelor de ordin comercial. Premiul Special Nicolae Vasilescu-Karpen, pe care l-am obţinut acum, este un premiu imple­men­tat de către organizatori în memoria academicianului Nicolae Vasilescu-Karpen, un om de ştiinţă, inginer, fizician şi inventator român care a efectuat o importantă muncă de pionierat. Aşadar, nu doar că e o distincţie de mare preţ, ci e deosebit de onorantă pentru noi. Le mulţumesc încă o dată cole­gilor şi îmi doresc ca 2021 să fie un an de succes”, declară dr. ing. Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani şi preşedinte al Asociaţiei Salva­to­rilor Minieri şi de Suprafaţă.
Mai trebuie spus că reprezentanţii insti­tutului din Valea Jiului au participat cu un nu­măr de cinci lucrări de cercetare, brevetate sau în curs de brevetare: Stand de încercări pentru testarea rezistenţei la temperatură şi inflamabilitate a aparatelor izolante cu circuit deschis, Stand pentru determinarea tem­pe­raturii de autoaprindere şi a lichidelor infla­mabile cu vâscozitate ridicată, Metodă de prevenire a combustiilor spontane în minele de cărbune şi depozite de suprafaţă, prin termografie aplicată în industria extractive, Sistem de monitorizare şi înregistrare continuă a parametrilor exploziilor de gaze şi Stand pentru aprinderea atmosferei explo­zive praf / aer prin descărcări electrostatice ca­pacitive. Toate au primit medalii de aur.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

20 de ore ago

Felicitare Paste

20 de ore ago

Felicitare Paste

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

20 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

20 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

20 de ore ago