Comunitate

Vreți să adoptați un câine? O puteți face extrem de simplu

Înainte de a aduce acasă un câine, gândiți-vă că necesită implicare pe viață și un mediu stabil. Câinele nu este o jucărie. E nevoie de responsa­bilitate, atunci când vreți să adoptați un cățel. Dar, ce bucurie veți avea! Multe persoane nu știu ce presupune să ai un câine.
Ce acte sunt necesare pentru a adopta un câine din adăpost? Adopţia câinilor din adăposturi se face cu pre­zentarea în copie a următoarelor do­cumente: Acordul asociaţiei de pro­prietari sau, după caz, a vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini. Persoanele ce adoptă în numele unei terţe persoane trebuie să prezinte: Împuternicire notarială de semnătură, Copie CI a persoanei pe numele că­reia se face adopţia şi copie CI a persoanei împuternicite. Înainte de a lua acasă animalul de companie este nevoie să semnaţi o declaraţie de an­ga­jament. Veţi promite sub sem­nă­tură că veţi avea grijă de animal, îl veţi hrăni corespunzător, veţi merge cu el la veterinar, iar în cazul pierderii sau fur­tului vă asumaţi să anunţaţi Ser­vi­ciul Județean pentru Ocrotirea Ani­ma­lelor fără Stăpân Hunedoara în ma­ximum 15 zile. Dacă nu mai doriţi să păstraţi animalul sunteţi informat că trebuie să restituiţi animalul şi sub nici o formă să nu-la abandonaţi. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

7 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

8 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

15 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

15 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

15 ore ago