Simona Timofte

Cine nu a suferit de o indigestie sau  arsuri la stomac? Cred că toţi ne-am pus întrebarea ce am putea face în acel moment.
În primul rând, ar trebui să ţinem cont de starea de spirit pe care o avem în momentul când servim masa. Cred că ştim cu toţii că masa nu se serveşte cu ochii în televizor sau în calculator; ar trebui să ne concentrăm asupra mesei, să acordăm atenţie şi respect alimentelor… Este important să ne bucurăm de masă, să  nu ne găbim şi să spunem o rugăciune înainte,  mai ales dacă suntem nervoşi, trişti sau deprimaţi. Rugăciunea ne ajută să ne schimbăm starea de spirit şi să acordăm atenţie alimentelor care ne hrănesc. Acesta ar fi primul pas în prevenirea apariţiei indigestiei. Apoi trebuie să limităm consumul de lichide în timpul mesei, înainte şi după masa cu jumătate de oră. Dacă folosim lichide, diluăm sucul gastric care nu-şi va mai putea face digestia în parametri optimi. După masa este important să nu dormim decât după cel puţin două ore şi eventual o mică plimbare. Dacă totuşi v-aţi ales cu o mică indigestie, apelaţi la ceaiul de mentă sau muşeţel care au efecte antispasmodice; ceaiul de ulm protejează învelişul stomacului iar ceaiul de ghimbir ne ajută cu balonarea şi gazele. Dacă totuşi vă supără stomacul, încercaţi să consumaţi dimineaţa pe stomacul gol suc proaspăt de morcov şi sfeclă sau cartof. Aveţi grijă la cafeină şi tutun, acestea irită esofagul şi relaxează sfincterul, care va da voie conţinutului din stomac să se ridice, rezultând astfel o indigestie.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

15 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

15 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

15 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

15 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

15 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

15 ore ago