Combinarea alimentelor poate fi o gravă eroare

Simona Timofte

Alimentele nu le putem combina oricum, nu e sănătos să consumăm orice, fără să ţinem cont de nişte reguli… nu de alta, dar vom mânca degeaba şi corpul nostru nu va fi hrănit; o să ne săturam cu siguranţă, dar nu acesta este scopul alimentării.
Scopul ar fi să ne hrănim cu acele elemente nutritive atât de indispensabile pentru sănătate, pentru starea noastră de spirit, pentru creştere, pentru  regenerarea organismului… etc. Iar dacă aceste elemente nutritive nu se absorb din cauza combinării greşite a alimentelor, a incompatibilităţii lor, are de suferit şi sănătatea noastră, şi starea de spirit, ca să nu mai vorbim de balonări, crampe intestinale şi alte simptome ale indigestiei. Să vă dau nişte exemple: încercaţi să nu combinaţi pâine + carne sau cartofi + brânză sau pâine + iaurt (amidon + proteine). De ce? Pentru că proteinele au nevoie de un mediu acid pentru digestie iar amidonul de un mediu mai alcalin, plus că fiecare dintre aceste elemente de bază (glucide şi proteine) au timpi de digestie diferiţi. Sau, la combinaţia amidon + lapte (pâine + lapte, cartofi + lapte, cereale + lapte), trebuie să ştim că laptele are nevoie de un mediu acid pentru a fi digerat, iar amidonul, de un mediu alcalin. Combinaţi grăsimile cu pâine sau cartofi, de exemplu, sau cu legume verzi,  iar proteinele (carne, brânză) ar trebui combinate cu legume verzi. Iată, deci, doar câteva din regulile unei alimentaţii sănătoase, cu o digestie uşoară.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

10 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

12 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

19 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

19 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

19 ore ago