CE SUNT ENZIMELE? (2)

Simona Timofte

Este foarte important să ne dăm seama de utilitatea enzimelor în corpul nostru pentru a nu mai face greşeala de a considera fructele şi legumele nişte alimente de umplutură.
Adică, dacă mâncăm sau nu, azi un măr, ne e totuna… Nu mai spunem că fructele ar trebui să fie undeva la 500 de grame pe zi… Ar trebui să fie primele pe lista noastră de cumpărături. Un alt aspect important este felul cum gătim aceste alimente care conţin enzime. Şi aici ne referim în special la legume, pentru că de ele ne batem joc atunci când le gătim… Dacă rămânem fără enzime (în legume – de exemplu) şi le consumăm la masă, corpul nostru trebuie să aducă din altă parte enzime ca să le digere. De aici şi o digestie dificilă şi greoaie mai ales căci, cu vârsta, scade numărul de enzime din corp. Pe lângă asta s-a constatat că în acel moment creşte numărul de globule albe în organism, pentru că acestea sunt folosite să transporte enzime din altă parte pentru a ajuta la digestia lipsită de enzime din alimentele prost gătite sau alimente fără conţinut de enzime. Şi uite aşa, sistemul nostru imunitar rămâne descoperit, fără o parte din celulele albe care ar trebui să fie folosite ca parte defensivă a acestuia. Pancreasul este organul care va avea cel mai mult de suferit de pe urma consumului de alimente golite de enzime, pentru că la el va apela organismul de câte ori va avea nevoie, fiind producătorul a numeroase enzime digestive. Cu timpul, alimentele vor fermenta în tubul digestiv din cauza digestiei proaste, producând toxine care vor duce la numeroase boli. Dintre alimentele cele mai bogate în enzime vă recomand fructele, pentru că presupun o digestie uşoară, eficientă, cu foarte puţine reziduuri.

 (Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago