Împreunã sau separat, la alegerile locale?

UNPR nu a luat încă o decizie fermă dacă va merge pe liste comune cu PSD la alegerile locale din 2016, sau va intra de una singură în bătălia electorală. Pentru a vedea care este poziţia liderilor locali pe această problemă, preşedintele UNPR Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu (foto), a convocat şedinţa Biroului Politic Permanent al organizaţiei. Ocazie cu care liderii locali şi-au spus punctul de vedere faţă de strategia pe care ar trebui să o urmeze, opinii pe care liderul organizaţiei a afirmat că le va transmite liderilor de la centru.
Un protocol flexibil
„UNPR este membră alături de PSD în alianţa de centru-stânga, fiind cadrul politic în care ne desfăşurăm activitatea până în 2020. După schimbarea guvernării, alianţa a rămas funcţională, nimic din ce am discutat cu PSD nu s-a schimbat, rămâne să vedem cum vom candida la alegerile locale din 2016. În UNPR există două curente de opinie vizavi de acest subiect. Primul este de a rămâne împreună cu PSD şi de a candida pe liste comune. Al doilea este de a merge fiecare pe drumul lui şi în consecinţă de a candida pe liste separate. Liderii PSD şi UNPR, împreună cu sociologi, vor analiza care variantă va fi mai bună pentru oameni, dar şi pentru cele două formaţiuni politice. Din discuţiile pe care le-am avut cu liderii de la centru, cred că se va face un protocol de colaborare flexibil. În sensul în care regula generală va fi să mergem împreună, cu excepţia ca în anumite localităţi să mergem pe liste separate”, a declarat senatorul Haralambie Vochiţoiu. Exprimându-şi poziţiile faţă de decizia care va fi luată, principalii lideri ai organizaţiilor locale ale UNPR din judeţ au arătat că în opinia lor, o alianţă cu PSD pentru bătălia electorală din 2016 ar fi potrivită. Dar, unii lideri nu au exclus nici posibilitatea de a merge pe liste separate. Asta, pentru că legăturile dintre cele două partide sunt foarte strânse, au arătat membrii organizaţiei judeţene, dar şi rivalităţile sunt pe măsură.
Scor cu două cifre la alegeri
Preşedintele UNPR Hunedoara a mai ţinut să sublinieze faptul că rezultatele organizaţiei judeţene la alegerile locale şi parlamentare din 2016 vor fi foarte bune. Contrar afirmaţiilor unor sociologi că armata politică din subordinea generalului Gabriel Oprea nu ar fi capabilă să obţină suficiente voturi pentru a avea reprezentare în administraţia locală, dar şi în Parlament, după alegerile de anul viitor. „În judeţul Hunedoara vom obţine un scor cu două cifre şi cu «2» în faţă, pentru că din actualul UNPR face parte şi PP-DD. Cei care fac sondaje şi uită de UNPR se mint pe ei”, a precizat senatorul Haralambie Vochiţoiu. Acesta a adăugat că UNPR este al treilea partid ca importanţă din România, având 64 de parlamentari şi o reprezentare bună în administraţia locală. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Iata omul. Cat poti sa minti, cat poti sa manci rahat...Daca si crezi ce spui atunci esti nebun sadea "omule". Apropo, mangafa belita de DNA: cum mai stai cu dosarele???? Lasa , lasa jupane ca vine ziua cand o sa te vizitez la vorbitor, mama ta de jigodie securista.

  • Numai doi beliți au primit sarcină să arunce cu rahat turcesc!? Primele două comentarii sunt evident de la aceeași vidanjă... Mai străduiți-vă băieți că nu așa ușor se manipulează lumea.

  • Dacă ambelle formaţiuni sunteţi de centru stânga de ce nu fuzionaţi ? Dacă nu fuzionaţi prin ce vă deosebiţi? Cum adică nu sunteţi decişi cum să participaţi la alegeri ? Orice partid se validează prin scorul obţinut în alegeri, altfel dispare. Vezi cazul ApR, PUNR, ecologiştii, PRM. Formula trâmbiţată cu "intresul naţional" este una abjectă. Pe cale de consecinţă, în subtext, UNPR acreditează ideea că sunt singurul partid care îl promovează. Eu, în locul celorlalte formaţiuni parlamentare, aş fi luat atitudine de mult. Domnule Vochiţoiu, ca un exemplu, prin ce promovaţi Domnia Voastră interesul naţional iar Dorin Păran şi Mariana Câmpeanu nu o fac ? Puteţi răspunde la întrebare?

  • UNPR e mort. Problema se pune unde v-a fugi tov. Haralamb ? La ce partid ? Interesu' national = interesu' poarta fesu' la tov. Haralamb sau Harry, ca e mai americanesc.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

22 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

22 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

22 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

22 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

22 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

22 de ore ago