Oficiali din Cehia şi Germania, în vizitã la Vulcan

După ce a participat la un seminar în vară, primarul din Vulcan, Gheorghe Ile, a obţinut promisiunea unor reprezentanţi ai ambasadelor şi mediului de afaceri internaţional că vor veni în Valea Jiului, pentru a cunoaşte potenţialul de dezvoltare economică al zonei. Astfel, la finele lunii noiembrie, câţiva oficiali din Cehia şi Germania au ajuns la Vulcan.
Din delegaţia străină au făcut parte Milan Peprnik, ministru consilier şi şef al departamentului economic al Ambasadei Cehe în România şi Adriana Andriescu – reprezentant al ”Germany Trade Invest”, Agenţia de Investiţii a Germaniei.  Întrevederea a avut ca scop tatonarea mediului de afaceri local, iar oaspeţii au putut cunoaşte îndeaproape zona turistică Pasul Vâlcan şi Exploatarea Minieră de la Paroşeni.
”Ne-au solicitat informaţii legate de domeniile în care oamenii de afaceri din cele două ţări ar putea fi interesaţi să investească. Acţiunea este o primă rundă dintr-o suită de astfel de oportunităţi pe care dorim să le valorificăm la maximum, în folosul comunităţii. Cred că atuurile pe care noi le avem în acest moment, atât în ceea ce priveşte potenţialul de dezvoltare în domeniul industriei şi turismului, cât mai ales al forţei de muncă, vor fi în măsură să genereze interesul investitorilor din Cehia şi Germania pentru zona noastră”, a precizat Gheorghe Ile, primarul din Vulcan. (M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago