Categories: Comunitate

Hunedorenii sunt invitaţi la „Ţurcana – Regina Munţilor”

Magdalena Şerban

Cele mai frumoase ovine din rasa Ţurcană vor fi prezentate în 4 octombrie la Costeşti, în cadrul evenimentului „Ţurcana – Regina Munţilor”,  ce a ajuns la a XI–a ediţie.
Hunedorenii care doresc să admire cele mai mândre ovine pot participa duminică, 4 octombrie, începând cu ora 10, la expoziţia-târg „Ţurcana – Regina Munţilor”. Manifestarea este organizată de Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine „Dacia”, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al comunei Orăştioara de Sus.
„Sunt aşteptaţi crescători din cadrul Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Ovine «Dacia» care îşi vor expune exemplarele de ţurcane în circa 150 de boxe, dar şi producători agricoli din toată ţara. Aşa cum tradiţia o cere, şi în anul curent vom premia cele mai frumoase oi. Vreau să adaug că toţi cei care vor veni în weekend la Orăştioara vor avea ocazia să se răsfeţe culinar cu brânză şi tocană de oaie, nu va lipsi nici renumitul balmoş, iar ca mâncarea să se aşeze bine, a fost pregătit şi un spectacol folcloric susţinut de interpreţi de renume ai cântecului popular, precum Puiu Codreanu, Elena Merişoreanu, Vionelia Băluşe, Ileana Lăceanu, Stana Stepănescu, Daniel Rosalim, Marian Medregoniu, Delia Barbu, Valerica Ianoşi, Eugen Mihăilă, Mihai Mihăilă, Ovidiu Olari, Doinel Hindurean, Bogdan Daniel, Mariana Anghel, Gheorghe Lăscoiu, Daniela Matei, dar şi Fluieraşii de la noi din comună. Acompaniază formaţia Codruţ, va prezenta Ariana Ştefan, de la Etno Tv, iar invitatul special va fi taragotistul Adi Neamţu. Vă aşteptăm cu mare drag”, a fost invitaţia lansată de Marian Vasile Inăşescu (foto), primarul comunei Orăştioara de Sus.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

9 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

9 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

9 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

9 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

9 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

9 ore ago