Categories: Actualitate

Hoţul de la Castelul Corvinilor, trimis în arest la domiciliu

Natalia Bumbac

Gabriel Gal, bărbatul suspectat că a furat 170.000 de lei din casieria Castelului Corvinilor, arestat preventiv cu o lună în urmă, a fost eliberat. Ieri, Tribunalul Hunedoara i-a admis contestaţia faţă de decizia Judecătoriei Hunedoara prin care măsura arestului preventiv i-a fost prelungită cu 30 de zile şi a dispus trimiterea lui în arest la domiciliu, tot pentru 30 de zile. Hotărârea tribunalului este definitivă.

Deşi anchetatorii susţin că au indicii temeinice că Gabriel Gal este autorul furtului de la Castelul Corvinilor, paguba nu a fost deocamdată recuperată. Potrivit procurorului Gheorghe Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, dosarul în care hunedoreanul este acuzat de furt calificat a fost trimis ieri în judecată, la Judecătoria Hunedoara.

Din spital, la puşcărie
Bărbatul de 30 de ani, Gabriel Gal, zis „Chuky”, originar din municipiul Hunedoara, este acuzat că în noaptea de 1 spre 2 mai a sustras din casieria Castelului Corvinilor o sumă de 170.000 de lei. Banii erau rezultaţi din încasările de pe vânzarea biletelor de acces în monumentul istoric de pe patru zile. Furtul a fost descoperit de paznicul edificiului, care a alertat poliţiştii. Timp de patru zile, oamenii legii au încercat să dea de urmele hoţului, ca într-un final să ajungă la Gabriel Gal, bărbatul fiind internat în Spitalul din municipiul Hunedoara la Secţia de Ortopedie. Reprezentanţii unităţii medicale susţineau că bărbatul s-a internat în spital în 2 mai, în jurul orei 02.00, fiind adus cu o ambulanţă, pe care o solicitase dintr-un loc din apropierea Castelului. Bărbatul avea piciorul fracturat şi rotula deplasată, iar hainele lui erau murdare ca şi cum escaladase un zid. Mai mult de atât, acesta avea pantalonii uzi până la genunchi, existând presupunerea că a trecut prin apa râului Zlaşti. În dimineaţa zilei de 2 mai a fost operat de urgenţă la picior. Peste patru zile, în 6 mai, poliţiştii l-au ridicat din salonul spitalului, după care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Gabriel Gal nu este la prima încălcare a legii. Acesta are antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru furturi comise în afara ţării.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ceva este putred...în ancheta asta cu HOȚUL sau HOTIi ?
    Prejudiciul la început era de
    1.700.000 lei parcă.Acum de 170.000 lei !!! De recuperat doar 2000 lei !! Unde sunt restul de bani dacă avem un singur HOȚ?
    Care este suma reală a prejudiciului și după ce chitanțe sau bonuri fiscale de încasare bani sa facut constatarea prejudiciului ?

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

21 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

21 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

21 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

21 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

22 de ore ago