Comunitate

Hărău: 2022, rămâi cu bine!

Magdalena Șerban

La Hărău, se încheie un an ale cărui ramificații vor ajunge în 2023 prin concretizarea proiectelor accesate și câștigate. Iar cum mirosul de brad și portocală anunță Crăciunul, pregătiri sunt și pe acest palier. De la eve­ni­mente și până la daruri pentru cei mici, totul devine posibil.

 

Sărbătoare pentru toți

„Îi invit pe cei interesați la un spec­ta­col de colinde ce va avea loc la căminul cultural din Hărău, în data de 17 de­cem­brie, începând cu ora 17:00. Programul artistic include multe nume de soliști de muzică populară, dar i-aș aminti pe Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Bogdan Toma, Mariana Anghel, Adina Hada, Bogdan Mogoaia, etc. Ne dorim ca lumea să se bucure de sta­rea aparte pe care acest praznic de o însemnătate majoră pentru orice creștin o aduce an de an. Vă așteptăm cu drag! Totodată, nu i-am uitat nici pe copii. Așa că le spu­nem de pe a­cum că le pre­gătim da­ruri, însă ele le vor fi date în ca­drul serbării pe care o vor face cu pri­lejul sărbătorilor de iarnă. Deci, în cadrul unei acțiuni separate de concertul de colinde. Sunt circa 150 de cadouri pen­tru cei până la clasa a VIII-a (preșcolari, ciclu primar, ciclu gimnazial). Crăciunul fără darurile Moșului nu ar trebui să se petreacă niciunde în lumea aceasta. Sunt copii și micile bucurii le sporesc optimismul”, a subliniat Lucian Mihael Albu Weber (foto), primarul din Hărău. Legat de partea administrativă, edilul are deja trase concluziile referitoare la 2022. Nu de alta, dar au rămas puține zile până se încheie. Așa că cele rele să se spele, cele bune să se adune. „Nu a fost un an deloc rău ca investiții. Dacă ne raportăm la capitolul financiar, ca alocări bugetare, au fost provocări suficiente, dar după cum se poate observa suntem tot în picioare. Deci nu s-au întâmplat dezastre. Plusul cel mai mare e la proiecte. Din 2023 va începe materializarea celor câștigate pe diverse axe de finanțare precum Pro­gramul Național Anghel Saligny, Fonduri de Mediu ori Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență (PNRR). Deci vom avea un an al investițiilor care vor ajunge în teren”, a mai trans­mis edilul șef.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Când pisica nu-i a­casă, șoarecii joacă pe masă! Situația este întâlnită într-o localitate din su­dul…

19 ore ago

Bulina albă

Mathias Popescu (14 ani), sportiv din comuna Baru Mare, legitimat la un club din Petroșani…

19 ore ago

Bulina neagră

Adrian P., recidivist minor din Petrila Pentru că a fost condamnat la 4 ani de…

19 ore ago

Sute de apeluri la dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean

Zeci de utilaje au intervenit în wee­k­end pentru deszăpezirea drumurilor ju­dețene, în urma căderilor masive…

19 ore ago

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la…

19 ore ago