Actualitate

Poștăriță din Hunedoara, condamnată pentru că a băgat mâna în pensiile batrânilor

Femeia a furat din banii Poștei Române în repetate rânduri, au sta­bilit procurorii. Nu doar de infrac­țiunea de delapidare a fost acuzată și condamnată.

 

A recunoscut totul

Potrivit rechizitoriului procurorilor, femeia era angajată ca factor poştal al Oficiului Poștal Hunedoara 1, iar în trei rânduri a furat din fondurile companiei suma totală de 44.623 de lei. Prima dată a băgat mâna în banii pe care-i avea în gestiune în urmă cu doi ani, ca mai apoi în primăvara anului trecut să procedeze la fel în alte două rânduri. „In­culpata, pentru a-şi însuşi pe ne­drept suma totală de 44.623 de lei, a completat cu date nereale şi a semnat mandatele poştale, pe seama destina­tarilor, fără drept şi fără consim­ţă­mân­tul acestora, atestând în mod nereal pre­darea sumelor de bani aferente man­datelor poştale în zilele consem­nate în cuprinsul înscrisurilor”, au ară­tat anchetatorii. Poștărița a fost in­cul­pată într-un dosar aflat pe rolul Jude­că­toriei Hunedoara și și-a recunoscut faptele așa cum au probat procurorii. Instanța a condamnat-o la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru să­vârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. O altă condamnare de 10 luni închisoare a primit și pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale în formă con­ti­nuată, d­ar a fost pedepsită și pentru uzul de fals. Instanța a stabilit o pe­deapsă finală de 1 an, 10 luni şi 20 de zile închisoare cu suspendare. Poștă­rița a achitat preju­di­ciul de aproape 50.000 de lei pricinuit Poștei Române. Soluția instanței Ju­de­cătoriei Hunedoara poate fi atacată cu apel de părțile din dosar. (M.Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Când pisica nu-i a­casă, șoarecii joacă pe masă! Situația este întâlnită într-o localitate din su­dul…

18 ore ago

Bulina albă

Mathias Popescu (14 ani), sportiv din comuna Baru Mare, legitimat la un club din Petroșani…

18 ore ago

Bulina neagră

Adrian P., recidivist minor din Petrila Pentru că a fost condamnat la 4 ani de…

18 ore ago

Sute de apeluri la dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean

Zeci de utilaje au intervenit în wee­k­end pentru deszăpezirea drumurilor ju­dețene, în urma căderilor masive…

18 ore ago

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la…

18 ore ago