Categories: ActualitateFlash

Haitele de maidanezi au îngenuncheat administraţiile locale

Carmen Cosman

Mii de câini fără stăpân hălăduiesc pe străzile din localităţile judeţului, iar autorităţile locale nu mai ştiu ce metode să aplice pentru rezolvarea acestei probleme.

S-au sterilizat câteva sute de câini

O parte a maidanezilor au fost castraţi şi crotaliaţi, dar periodic, în localităţile din judeţ apar noi câini, aduşi cu maşinile din alte zone. Iar fondurile alocate pentru serviciul de ecarisaj, deloc puţine, se pierd, practic, pe Apa Sâmbetei.

La Hunedoara, de exemplu, anul trecut, voluntarii Asociaţiei Vier Pfoten s-au ocupat de sterilizarea câtorva sute de câini comunitari. Dar problema nu s-a rezolvat, în ciuda campaniei de conştientizare a cetăţenilor desfăşurată de municipalitate. „Problema este că apar câini noi, aduşi cu maşinile din alte părţi. Avem sesizări de la cetăţeni în acest sens”, a declarat Monica Rada, consilier al primarului municipiului Hunedoara. Edilii sunt legaţi oarecum de mâini, atâta timp cât nu au nici măcar un număr de la o maşină care a lăsat animalelei pe străzile din Hunedoara, aşa încât să afle de unde au venit. Aşa că, la ora actuală, pe străzile Hunedoarei sunt sute de câini fără stăpân.

Sunt readuşi pe străzi

Şi la Deva, autorităţile spun că sunt peste 400 de maidanezi, care circulă liberi pe străzi. Vechiul adăpost era deja plin la supra-capacitate, aşa că edilii au mai amenajat unul, conform normelor europene, tot la Sântuhalm, dar cu o capacitate de doar 50 de animale. Aşa că, după ce sunt deparazitaţi şi sterilizaţi, câinii se întorc din nou pe străzi.

Aşa se întâmplă şi la Petroşani, unde edilii au ajuns să considere că rezolvarea problemei câinilor comunitari ar veni doar prin schimbarea actualei legislaţii. Reprezentanţii Primăriei Petroşani nu ştiu câţi câini sunt pe străzi, dar estimează că sunt câteva sute, iar sterilizarea nu rezolvă şi problema agresivităţii lor. Numai în anul 2009, s-au cheltuit cu serviciul de ecarisaj din Petroşani 142.000 de lei. „Avem un adăpost unde ducem câinii, care sunt sterilizaţi şi crotaliaţi, iar apoi, conform legii, li se dă drumul tot pe stradă. Eu sper că, după tragedia de la Bucureşti, va fi lăsată ipocrizia deoparte şi câinii fără stăpân vor putea fi eutanasiaţi”, a declarat Claudiu Cornea, viceprimarul municipiului Petroşani.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Ehei ! Cite resedinte nu s-au ridicat pe pielea bietelor potai,cite masini de lux si jeep-uri au fost achizitionate !Nu degeaba se spune "ciinele cel mai bun prieten al omului" (al omului pus intr-o functie responsabila se intelege).Fondurile nu se duc "pe Apa Simbetei",ci in buzunarele fara fund al celor din administratiile locale

  • Deci e nebunie absoluta ..LA MOARTE CU TOATE JAVRELE , si punetile si niste perfuzi in cap si camasi de forta iubitorilor de animale ca astia nau voie in libertate ...si astia mai au si drept de vot !!! Acum inteleg dece in romania totu merge rau

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

35 de minute ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

39 de minute ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

39 de minute ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

39 de minute ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

42 de minute ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

42 de minute ago