Categories: Comunitate

Gabriel Petric, sărbătorit de Biblioteca judeţeană, la şase decenii de viaţă

Vineri, în incinta Deva Mall, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a prilejuit o întâlnire cu scriitorul, filosoful, muzicianul şi profesorul Gabriel Petric, care a fost sărbătorit cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani. Ca semn de apreciere pentru întreaga sa activitate, instituţia de cultură i-a acordat acestuia o Diplomă de Excelenţă şi o amplă biobibliografie intitulată Logos şi melos. La finalul acţiunii, Gabriel Petric a susţinut un scurt recital de chitară acustică.
„Ne-a făcut o mare plăcere să-i urăm şi să-i cântăm La mulţi ani, împreună cu Corala Sargeţia, sub bagheta dirijorului Nicolae Icobescu, care a prezentat un frumos moment muzical. Un alt moment muzical ne-a fost oferit de muzicianul Florian Chelu, fondatorul Rock Filarmonica, acompaniat de doamna Alexandrina Chelu.
Gabriel Petric este o personalitate complexă, cu pasiuni şi preocupări diverse, cu privilegiul de a-l fi cunoscut pe filosoful Constantin Noica. Are o operă impresionantă, concretizată în cele peste 130 de studii şi articole publicate în ţară, articole publicate în străinătate, în reviste de mare prestigiu din Statele Unite, Marea Britanie, Germania, texte poetice, cărţi, traduceri din domeniul muzicii rock, de care este pasionat şi cunoscător. Trebuie remarcate şi emisiunile televizate, interviurile, articolele publicate în volume, numeroasele comunicări la simpozioane şi conferinţe ştiinţifice naţionale şi internaţionale din Germania şi Ungaria, pe teme de muzică sau filosofie. Personalitate remarcabilă a culturii hunedorene, a învăţământului hunedorean, autor al unei vaste opere, care face cinste oricărei biblioteci, Gabriel Petric a îmbogăţit zestrea spirituală a judeţului Hunedoara cu o operă care îşi va dovedi perenitatea şi de care se vor bucura multe generaţii ce vor veni”, a arătat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene. Pe de altă parte, devenii vor mai avea ocazia să se întâlnească cu alte acţiuni culturale chiar în săptămâna curentă. Miercuri, începând cu ora 10, va debuta ediţia a XVII-a Salonului Hunedorean al Cărţii, manifestare culturală tradiţională, organizată de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or. (M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago