Categories: Sport

Fotbal, Liga a III-a. Puncte preţioase obţinute de echipele hunedorene

Nicolae Gavrea

Vineri s-a desfăşurat o nouă etapă în Liga a III-a de fotbal, cea de a 14-a, penultima din turul de campionat. Ambele echipe din judeţul nostru, care evoluează în seria a IV-a, au obţinut rezultate pozitive.

CSC Dumbrăviţa – CS Hunedoara 3 – 4 (2 – 1)
CS Hunedoara a jucat în deplasare la Dumbrăviţa, formaţie care nu mai este cea din sezonul trecut, dar care pune deseori piedici echipelor cu care se înfruntă. Fără Vasinc şi Kocsis – accidentaţi, şi fără Cristian Creciunesc – suspendat, echipa din Hunedoara a evoluat la nivel superior în meciul de la Dumbrăviţa. Partida a fost foarte dură, arbitrul de centru Claudiu Ştef, din Tg. Mureş, permiţând gazdelor o serie de durităţi care au făcut ca în prima repriză formaţia hunedoreană să îi mai piardă pe Marinca şi pe Ciucurescu, ultimul transportat la spital la Timişoara, cu fractură de piramidă nazală.
Antrenorul Raul Spătaru a debutat în acest joc cu o formulă nouă 5 – 4 – 1 nemaiutilizată în acest sezon, sistem care a fost şi el modificat pe parcurs, după înlocuirile forţate ale celor doi jucători accidentaţi în prima parte a jocului. În cele din urmă, hunedorenii s-au impus cu 4-3, dar asta după ce gazdele au condus în trei rânduri pe tabela de scor! Au marcat pentru gazde Dorin Codrea (min. 23), Marco Enciu (min. 43 şi min. 51), iar golurile celor de la CS Hunedoara au fost înscrise de Marco Enciu (min 33 – autogol), Flavius Iacob (min.47, min.62) şi Dorin Burlacu (min. 59). Cu această victorie CS Hunedoara se menţine pe locul 9 cu un total de 19 puncte, golaveraj 26-28.
Imediat după această victorie, antrenorul Raul Spătaru a declarat: „Ce să mai zic după un asemenea meci şi asemenea evoluţie a scorului!? Până la urmă o să ajungă să mă ia şi pe mine salvarea, dacă o să continue tot aşa! Mă bucur în primul rând că am reuşit să câştigăm, să spargem ghinionul pe care l-am avut în ultimele partide. De data aceasta, din foarte multele ocazii create am reuşit să şi marcăm, spre deosebire de partidele cu Crişul, Becicherecu şi Pecica din ultimele trei etape. Urmează pentru noi jocul cu Ghiroda de pe teren propriu. Va fi un meci greu, dar pe care trebuie neapărat să îl câştigăm. Suntem la + 1 la „adevăr”, ar fi păcat de această victorie să o stricăm în ultima etapă.”
CS Hunedoara: Dumitrescu – Ionică, Ciucurescu (min. 46 Burlacu), Kovacs, Radicof (min. 60 Bobină), Trăşcan – Iacob, Marinca (min. 46 Scarlat), D. Creciunesc, Bloj (min. 87 Licu) – R. Cristian. Antrenor – Raul Spătaru.

AS Fortuna Becicherecu Mic – LPS Cetate Deva 0 – 0
Devenii conduşi de pe banca tehnică de antrenorul Ştefan Nanu au încheiat la egalitate, 0-0, partida din deplasare disputată la Becicherecu Mic.
Astfel, LPS Cetate a ajuns la un total de 10 puncte aduse din cele opt deplasări avute în turul de campionat. Formaţia deveană reprezintă un paradox în acest sezon, fiind una dintre cele mai eficiente echipe „afară”, dar având cel mai slab punctaj pe teren propriu din seria a patra. Aceeaşi discrepanţă se înregistrează între randamentul atacului, ultimul din campionat, şi cel al apărării, aflată la nivelul echipelor din fruntea clasamentului, cu toate improvizaţiile la care antrenorul a fost silit să recurgă pe parcurs. Cu acest rezultat devenii urcă pe locul 12 în clasamentul seriei, totalizând 14 puncte şi golaveraj 12-17.
După meci, antrenorul Ştefan Nanu a declarat: „A fost şi acum aceeaşi regie ca şi la meciul cu Crişul şi la altele dinainte: ne creăm foarte multe ocazii, dar nu băgăm mingea în poartă. Ratăm în continuare incredibil, situaţii de singur cu portarul sau de pe linia porţii. Ne lipseşte ultima execuţie, nu avem în atac acel număr 9 atât de necesar. Sigur, îmi doream cele trei puncte, dar până la urmă ne mulţumim şi cu unul singur. Este îmbucurător că de patru etape nu pierdem, adunăm puncte. Am dominat jocul de la un cap la altul, în condiţiile în care am întâlnit o echipă harnică, Fortuna, cu jucători de calitate. Din iarnă vom aduce şapte – opt jucători cu experienţă, suntem în discuţii cu ei, veţi vedea o cu totul altă faţă a echipei.”
LPS Cetate: Manea – Voineag, Radak, Bogdanovici, Doboş – Cocan, Ţoiu, Bîrzan (min. 90+3 Preda) – Iana (min. 75 Marton, eliminat min. 80), Roncea (min. 80 Chivu), Lupu. Antrenor – Ştefan Nanu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că s-au pus deja la bă­taie bani frumoși pen­tru unii candidați care…

3 ore ago

Laurențiu Nistor: Drumuri moderne pentru dezvoltarea comunităților locale

Infrastructura rutieră modernă este primul pas spre dezvoltarea social-eco­no­mică și turistică a județului Hunedoara. Consiliul…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul echipei Corvinul Hunedoara Pentru că va primi titlul de Cetățean de Onoare…

3 ore ago

Bulina negră

Dan Vîlceanu, deputat neafiliat Pentru că l-a mușcat pe fostul său coleg, deputatul Florin Roman,…

3 ore ago

Ce exemplu, ce scandal! Bătaie în Parlamentul României. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că i-a dat un genunchi în față

Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat,…

4 ore ago

Un nou val de praf saharian lovește România – Care vor fi zonele afectate

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

4 ore ago