Categories: Sport

Fără strălucire, dar victorioase

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au câştigat la trei goluri diferenţă (28-25) întâlnirea din deplasare cu nou-promovata Ştiinţa Bacău, însă partida n-a fost deloc simplă. Gazdele au condus în primele 17 minute, au egalat apoi imediat după pauză, iar la final, au acuzat arbitrajul.

Start fals
Crezând că vor câştiga prin simpla prezenţă în teren, fără să muncească prea mult, devencele au început meciul mult prea relaxat, iar această atitudine le-a costat. Moldovencele au dominat startul partidei şi au condus pe tabelă până în minutul 17: 2-1 (’4), 4-3 (’10), 9-7 (’17). Apoi, Cetate s-a trezit şi a marcat trei goluri consecutive, preluând pentru prima dată conducerea în minutul 20, scor 9-10. Conform… obiceiului, au urmat alte trei minute de adormire a devencelor, iar Ştiinţa a egalat, scor 12-12 (’23) şi doar pe finalul reprizei, Cetate s-a distanţat la două goluri, 14-16, la pauză. „Nu a fost un joc prea grozav. Important e că am învins, după mai multe săptămâni de pauză”, a spus Marian Muntean, finanţatorul echipei devene.

Muntean: „Era culmea să ţină arbitrii cu noi”
După pauză, jocul a avut un scenariu halucinant. Ştiinţa a reuşit să egaleze în doar două minute, scor 16-16 (’32), după care Cetate s-a instalat autoritar la cârma jocului şi a ajuns să aibă şase goluri avantaj, cu 10 minute înainte de final, scor 20-26 (min. 50). Moldovencele s-au bătut până la ultima picătură de energie şi au reuşit o serie de patru goluri consecutive, cu care s-au apropiat ameninţător de Cetate, scor 24-26 (min. 58). În ultimele două minute, Ştiinţa a fost trădată de lipsa de experienţă, iar Cetate a scăpat în câştigătoare, scor 25-28. La final, moldovenii au pus eşecul pe seama unui arbitraj pro-Cetate a arbitrilor Din-Dinu, însă Marian Muntean susţine că arbitrajul a fost corect. „Arbitrii au judecat după două regulamente diferite şi au ajutat echipa deveană. În plus, îi suspectez că au venit la meci chercheliţi, fiindcă au intrat foarte târziu în sală şi s-au hlizit ca proştii tot meciul”, a afirmat un oficial al Ştiinţei. „Era culmea să ţină arbitrii cu noi. Au dat cinci la sută gazdelor la fazele la care se putea, iar probabil ei ar fi vrut mai mult”, a spus oficialul echipei devene.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago