Categories: Comunitate

Expoziţie de pictură semnată Dana Maleş Smarandache, la Muzeul din Deva

Natalia Bumbac

Ieri, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva a fost inaugurată expoziţia de pictură intitulată „Ritmuri cromatice”, semnată de plasticiana Dana Maleş Smarandache (foto). Vernisajul de pictură abstractă conţine 20 de tablouri, de dimensiuni mari, realizate în ulei pe pânză. Lucrările au legătură între ele atât din punct de vedere cromatic, fiind folosită o gamă restrânsă de culori, dar şi compoziţional.
„Prin aceste lucrări am încercat să aduc ceva nou în pictură, să ies din tipare. Picturile mele sunt strâns legate de natură, de acolo mă inspir. Am folosit culori puternice albastru şi roşu, deoarece simbolistica lor mă atrage. Precum Paul Gauguin, preferatul meu ca artist plastic, care a folosit culori puternice, fără să ţină cont de reguli. A făcut ceea ce a simţit. Este a doua expoziţie la Deva, prima fiind în 2012, atunci când am avut un atelier de pictură, care a plecat de la ideea colegului meu Mircea Popiţiu. Pe viitor voi organiza o expoziţie de ceramică, cu care voi veni şi la Deva, dar şi o expoziţie de portrete”, a afirmat artista plastică.
Dana Maleş Smarandache locuieşte la Timişoara, unde a absolvit Facultatea de Arte şi Design, este licenţiată în  arte vizuale (pictură) şi arte decorative (ceramică), deţinând, de asemenea, şi un masterat în pictură. Artista a locuit pentru mult timp în Deva, fiind strâns legată sufleteşte de aceste locuri. Dana Maleş Smarandache a obţinut mai multe premii şi distincţii ca artist plastic, printre care diploma de Excelenţă la Salonul de Iarnă al Festivalului Internaţional A.R.T.E. 2014.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la noi, cu ceva funcție pe la o instituție…

18 ore ago

Ne-am speriat degeaba! Ministrul Energiei spune că „taxa pe soare” este un fake news

Adriana Năstase Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), a negat luni că statul va introduce o…

18 ore ago

Bulina albă

Natalia Intotero, parlamentar PSD de Hunedoara Pentru că a reușit să-l aducă pe europarlamentarul Guido…

18 ore ago

Bulina neagră

Emil F., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru lovire și alte violențe,…

18 ore ago

A plecat de acasă și l-a lăsat cu doi copii

O hunedoreancă de 24 de ani a fost dată dispărută de concubinul ei, la trei…

19 ore ago

Bărbat lovit cu barosul și călcat cu mașina

O petrecere a fost la un pas de a sfârși cu o tragedie după ce…

19 ore ago