Categories: Eveniment

Episod final în scandalul provocat de îngrijitoarea din Lupeni în Italia: Vasilica Bârjovanu a fost concediată

Adriana Năstase

Vasilica Bârjovanu (foto), femeia care s-a filmat în timp ce umilea o bătrână, în Italia, a fost concediată. Hunedoreanca susţine însă, după această decizie, că a fost nedreptăţită.

„Am pus-o pe picioare”
Femeia spune că semnase un contract pe toată durata vieţii bătrânei şi că s-a încălcat legea prin concedierea ei.
„Nu mai lucrez, mi-a închis contractul, deşi era valabil până când ea (n.r. bătrâna) murea. Băiatul ei mi-a anulat contractul ieri. S-a întâmplat asta, pentru că aici, toate contractele sunt false. Familia bătrânei vrea să o bage într-un centru şi să o lase acolo până când moare. La ora actuală, bătrâna e ascunsă. Cei din familia ei vor să ascundă autorităţilor că am lucrat vreodată pentru ea“, a spus românca. „Nu i-am făcut nimic bătrânei. Eu am avut grijă de ea, i-am dat vitamine, am pus-o pe picioare“, a mai spus femeia, fără urmă de remuşcări.
Mama femeii spune că numai necazurile şi procesele cu fostul soţ i-au luat minţile şi au adus-o în situaţia să vorbească urât cu femeia în vârstă pe care o îngrijea. Ea crede că fiica ei ţinea la bătrână. Fostul soţ, în schimb, se plânge că Vasilica era agresivă şi ajungea să-l bată. Valentina Dumbravă, mama Vasilicăi: „Eu le-am văzut (imaginile – n.n.) şi nu mi-a plăcut. Dacă mă credeţi, ieri mi-a fost rău că nu am ştiut de asta… Eu ce să zic… Are probleme cu procesele, nu mai judecă. Eu cred că poate să-şi piardă locul de muncă în Italia, dar nu ştiu”, a spus Valentina Dumbravă. Femeia credea că Vasilica se înţelege bine cu bătrâna pe care o îngrijeşte de aproape un an şi jumătate. Dovadă că i-a trimis fotografii cu ea din Italia şi de sărbători vorbeau la telefon şi îşi făceau urări prin intermediul fetei, care le traducea.
„Nu e o femeie normală, e o femeie violentă. Eu sunt tăiat la piciorul stâng, mi-a înfipt cuţitul în picior. Pe băiat l-a lovit – nu avea decât doi ani şi ceva – l-a lovit cu piciorul în spate, pentru că i-a cerut mâncare şi are gaură în cap cum a căzut de pe bicicletă. Pe fată nu mai spun cât de mult a bătut-o”, susţine Liviu Mihai, fostul soţ al hunedorencei.

Nu şi-a văzut copiii de doi ani
Vasilica respinge toate acuzaţiile lansate de fostul soţ. „Nu e adevărat nimic! Astea sunt numai minciuni“, se apără ea. Bărbatul spune că filmuleţul postat de Vasilica pe Facebook a salvat-o pe bătrână: „Cred că mare noroc de la Dumnezeu că a luat-o şi a dus-o pe bătrână la azil, ca să mai trăiască. Nu se face aşa ceva… Să te duci să câştigi şi tu iei omul să-l omori?“ Cei doi copii ai femeii, o fată de 15 ani şi un băiat de 11 ani, nu şi-au mai văzut mama de aproape doi ani, de când a plecat în Italia. Fata locuieşte cu bunica din partea mamei, iar băiatul împreună cu tatăl. Vasilica Bârjovanu a devenit celebră, după ce a postat pe pagina de Facebook cum o umilea pe o bătrână din Italia, de care trebuia să aibă grijă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

54 de minute ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

55 de minute ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

55 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

56 de minute ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

60 de minute ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

o oră ago