Energeticieni în izolare, la pensiune

Un număr de 33 de energeticieni cu înaltă calificare de la Termocentrala Mintia, care lucrează în ture normale, sunt aduşi la finalul programului într-o pensiune situată în apropiere de municipiul Deva, unde trăiesc în condiţii de izolare pentru a nu risca o posibilă contaminare cu noul coronavirus.
Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a menţionat, că persoanele în cauză sunt operatori din camerele de comandă ale termocentralei, maiştri sau şefi de tură care pot asigura, în orice moment, exploatarea utilajelor de la grupurile energetice, în situaţii speciale.
„Măsura de izolare a celor 33 de energeticieni a fost luată de conducerea termocentralei pentru a asigura exploatarea unităţii în condiţii de siguranţă pe un termen cât mai lung. Colegii noştri sunt oameni care pot acoperi cât mai multe locuri de muncă, inclusiv în situaţia în care s-ar impune oprirea termocentralei în condiţii de siguranţă, dacă personalul ar fi infectat cu noul coronavirus“, a declarat liderul sindical.
El a arătat că programul de lucru al celor 33 de energeticieni este unul normal, însă aceştia nu se întorc acasă, ci sunt cazaţi la o pensiune în care nu mai are acces nimeni din afară. Ei vor rămâne în această formă de izolare până la finalul stării de urgenţă, programul lor fiind structurat pe patru ture de lucru.
„Costurile sunt de 140 de lei pe zi, pentru fiecare angajat, în care sunt incluse cazarea şi masa. Este un preţ foarte bun, deoarece este mai mic decât se achită pentru persoanele carantinate, la nivel naţional“, a arătat Iştoc.
Liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara a adăugat că a propus Prefecturii Hunedoara şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca întreg personalul Termocentralei Mintia să fie introdus într-un regim de consemn la domiciliu, apreciind că în acest fel se vor reduce riscurile de contaminare a angajaţilor cu noul coronavirus. (Sorin Blada, Agerpres)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago