Categories: EvenimentFlash

Întreaga conducere a termocentralei a demisionat la presiunea angajaţilor! Cutremur la Mintia!

Natalia Bumbac

Ieri, în urma unor informaţii primite de la vârful CEH despre modificările care urmează să se facă în schema de personal de la Termocentrala Mintia, energeticienii au cerut demisia în grup a tuturor directorilor complexului. Asta, după ce în jur de 300 de angajaţi ai termocentralei au protestat, blocând timp de un sfert de oră circulaţia pe DN 7. Şi cu o zi înainte, energeticienii au protestat spontan, după ce au aflat ce li se pregăteşte de către administratorii societăţii.

„Am demisiile în buzunar”
„Am protestat după ce ni s-a prezentat o organigramă cu 350 de persoane care urmau să fie concediate, eu am arătat-o oamenilor, care s-au inflamat automat. Termocentrala Mintia din cadrul CEH generează 90 la sută din veniturile complexului! Oamenilor nu li se pare normal ca tot de aici să se facă reducerile de personal. Dacă vor reduce numărul angajaţilor, nu vom putea exploata în condiţii de siguranţă instalaţiile. Ieri (n. r. 23 februarie) după masă, în jur de ora 17.00, am primit un e-mail în care ni s-a prezentat o organigramă cu 565 de persoane care urmează să fie concediate, tot din Mintia. Din cauza asta, oamenii au cerut tuturor directorilor CEH demisia”, a afirmat Mircea Crişovan, preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Mintia – Deva (SLIEMD). În urma revoltei angajaţilor au demisionat de la conducerea Termocentralei Mintia: Nicolae Codreanu, directorul Sucursalei Electrocentrale Deva, Alexa Nicula, inginer şef producţie, Ioan Conţ, inginer şef reparaţii, Daniela Sav, şefa departamentului de Resurse Umane, dar şi Aurel Niculescu, directorul Direcţiei de Energie a CEH, conform declaraţiei liderului sindical. „Au demisionat, am demisiile lor în buzunar”, a precizat Mircea Crişovan.

Să plece pensionabilii
Liderul sindical a mai declarat că au fost prezentate soluţii optime tuturor celor în mâinile cărora se află soarta CEH, de la directori până la miniştri, doar că nimeni nu vrea să le ia în calcul. ”Avem 870 de pensionabili, care pot pleca mâine la pensie. Doar că, printre cei 800 de pensionari se numără directori, lideri de sindicat care nu vor să facă pasul înapoi. (…) Din Paroşeni pleacă 50 de oameni. De la Mintia, din 1.200 vor să disponibilizeze 600? Din divizia minieră nu se spune câţi vor pleca, pentru că acolo este altă republică”, a afirmat preşedintele SLIEMD.
În urma celor petrecute la Termocentrala Mintia, angajaţii de aici au avut o întâlnire cu prefectul judeţului Sorin Vasilescu şi subprefectul judeţului Kiszely. Energeticienii au solicitat o întâlnire cu administratorul special al CEH şi au prezentat o listă cu revendicări reprezentantului Guvernului în teritoriu. Prefectul Sorin Vasilescu i-a asigurat pe cei prezenţi la întâlnire că va face toate demersurile pentru ca lista de revendicări să ajungă pe masa celor care sunt în măsură să le soluţioneze.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Iată ce uşor merge clasa muncitoare în paradis. Dacă sunt aşa de mulţi pensionabili atunci oamenii au dreptate să fie revoltaţi. Ce trist este totul.

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean
Tags: featured

Recent Posts

Felicitare Paste

23 de ore ago

Felicitare Paste

23 de ore ago

Felicitare Paste

23 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

24 de ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

24 de ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

24 de ore ago