Categories: Actualitate

Ecologizare pe Valea Grădiştei

Mihaela Faur

Pe Valea Grădiştei, în ţinutul vechilor daci, cea mai vizitată zonă din Parcul Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina, micii ecologişti s-au adunat de cu zori, echipaţi şi pregătiţi de lupta împotriva gunoaielor lăsate în urmă de nepăsarea semenilor noştri. Înarmaţi cu saci, răbdare şi motivaţia de binefacerea adusă mediului înconjurător, lupta a fost câştigată în cele din urmă de perseverenţa elevilor, care au strâns puţin peste 200 kilograme de gunoaie.


La sfârşit, eroii noştri au fost cinstiţi cu numeroase daruri, aprecieri (diplome) şi cuvinte de laudă, de către reprezentanţii organizaţiilor implicate. Acesta este scenariul acţiunii desfăşurate cu ocazia Zilei Soarelui, de către Administraţia Parcului Natural Grădiştea Muncelului–Cioclovina, alături de Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva, cu suportul Programului Impact al Fundaţiei Noi Orizonturi şi Romanian-American Foundation.
Prin această acţiune, „Ecologizarea Văii Grădişte”, s-a dorit să se tragă un semnal de alarmă asupra necesităţii menţinerii şi conservării resurselor naturale, asupra efectelor negative pe care deşeurile le pot avea.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

5 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

5 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

5 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

5 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

6 ore ago