Categories: ActualitateFlash

După coronavirus, în judeţ avem două focare de pestă porcină africană

Ieri, Prefectura Hunedoara a informat că două focare de pestă porcină africană au fost izolate în două ferme mici de creştere a porcilor din zonele Călan şi Călanu Mic.
„Cazurile de pestă porcină africană au fost confirmate în gospodăriile a doi proprietari de mici ferme de creştere a porcilor. Au fost aplicate de urgenţă măsurile aprobate prin hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care au constat din instituirea de restricţii în cele două exploataţii, confiscarea întregii cantităţi de carne rezultată în urma sacrificării de urgenţă a porcilor, precum şi dezinfecţia locului unde a fost dispusă îngroparea carcaselor suinelor sacri­fi­cate”, a precizat Prefectura Hunedoara. Medi­cii vete­rinari monitorizează permanent starea cli­nică a porcinelor din zona de protecţie şi a fost instalat un filtru cu covoare dezinfectante la in­trarea în focarele din Călan şi Călanu Mic.
În plus, populaţia a fost informată despre de­cla­ra­rea focarelor de pestă porcină africană şi despre măsurile care trebuie luate pentru pro­tejarea ani­malelor din gospodării. (A. Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o oră ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

o oră ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

o oră ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

o oră ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

2 ore ago