Categories: Sport

Dublă reprezentare în lotul pentru turneul preolimpic

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Anamaria Ocolişan (foto) şi Laura Jurca, legitimate la CNS „Cetate” Deva, vor face parte din lotul echipei feminine a României pentru turneul preolimpic de la Rio, a anunţat, ieri, Mircea Apolzan, secretarul general al FR Gimnastică. Concursul este programat între 16-22 aprilie, iar componenţa loturilor poate fi schimbată oricând, până cu cinci zile înainte de startul competiţiei sau chiar şi acolo.
Două din trei
Lotul echipei feminine a României este format din şase titulare şi o rezervă, în componenţă fiind câte două gimnaste de la CNS „Cetate” Deva şi Dinamo Bucureşti şi câte una de la Farul Constanţa şi CSS 2 Bucureşti. În ordinea experienţei, echipa este formată din: Cătălina Ponor (Farul Constanţa), Diana Bulimar (Dinamo Bucureşti), Anamaria Ocolişan (CNS „Cetate” Deva), Silvia Zarzu (CSM Oneşti), Laura Jurcă (CNS „Cetate” Deva), Dora Vulcan (Dinamo Bucureşti) şi Anda Butuc (CSS 2 Bucureşti, rezervă). Dacă formula de echipă va rămâne aşa până la momentul concursului, două dintre cele trei gimnaste ale clubului din Deva care fac parte din Lotul Naţional de senioare vor fi „titulare”, iar a treia, Andreea Iridon, va avea şanse minime să concureze la Jocurile Olimpice. Oficialii care vor însoţi echipa tricoloră la turneul preolimpic din Brazilia, programat între 16 şi 22 aprilie, sunt antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa (CNS „Cetate” Deva) şi Maria Fumea, alături de dr. Mihaela Dobranici şi arbitrul Gabriela Robu. Mircea Apolzan, secretarul general al FR Gimnastică, a declarat, pentru o televiziune naţională, că înscrierile nominale sunt provizorii şi au fost trimise, ieri, la Federaţia Internaţională de Gimnastică, pentru că 16 martie era data limită. „Componenţa loturilor poate fi schimbată oricând, până cu cinci zile înainte de startul competiţiei sau chiar şi acolo, dacă este vorba despre sportivi care nu sunt în forma maximă sau de nedorite accidentări, de exemplu”, a explicat Mircea Apolzan.
Antrenament public, cu gânduri optimiste
Lotul feminin al României a susţinut, ieri, un antrenament cu public, la Sala Polivalentă din Bucureşti, de la ora 13.00, iar reacţiile sportivelor după acest test au fost unele pline de optimism. Laura Jurca a declarat, la finalul antrenamentului cu public, că lucrul cel mai important la turneul de recalificare de la Rio este să evite ratările. „A fost destul de bine la verificarea de azi. Încercăm să ne adunăm şi să ne facem treaba în continuare. Nu va fi greu la test event, trebuie să mergem acolo şi să facem fără ratări. E important să nu ratăm”, a precizat Jurca. „Eu văd România în primele patru locuri. Nu există nici un risc dacă noi ne ducem la turneul de recalificare cu încredere şi stăpânire de sine. Cheia este un concurs curat şi fără ratări. Nu ne gândim încă la Jocurile Olimpice, ci doar la acest pas greu. Nu am mai fost în situaţia asta, dar zic eu că va fi bine”, a spus Cătălina Ponor. „Verificare cu public, multe zâmbete şi multă atenţie la exerciţii. Fetele s-au străduit la paralele, au fost atente la bârnă, aplaudate la sol şi încurajate la sărituri. La final, fetiţele din programul ţară, ţară, vrem campioane! de la Dinamo şi Steaua le-au asaltat pentru autografe!” a notat pagina oficială de Facebook a Lotului de gimnastică feminină a României.
La masculin, componenţa lotului este următoarea: Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Vlad Cotună, Cristian Băţagă, Andrei Muntean, Andrei Ursache şi Daniel Rădeanu (rezervă). Antrenori: Ioan Suciu, Ştefan Gal, Vasile Vug, alături de Răzvan Spirescu şi arbitrul Dănuţ Grecu. Echipa de băieţi a susţinut, ieri, un amical cu Spania.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

11 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

11 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

11 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

11 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

11 ore ago