Categories: Sport

„Antrenament test” pentru titularizare

Ciprian Marinuţ

Cele trei gimnaste de la CNS „Cetate” Deva componente ale Lotului Naţional de senioare al României vor participa la un „antrenament test” al echipei tricolore programat azi, de la ora 13.00, în deschiderea întâlnirii dintre echipele masculine de gimnastică ale României şi Spaniei. Andreea Iridon, Laura Jurcă şi Anamaria Ocolişan au şansa de a demonstra că merită un loc în echipa care va încerca să obţină biletele de calificare la Jocurile Olimpice.

Amical la masculin, verificare la feminin
Pregătirile gimnastelor şi gimnaştilor din echipele României pentru marile competiţii ale anului au ajuns la etapa concursurilor de verificare. Tonul întrecerilor cu rol de test va fi dat de „meciul” dintre echipele masculine ale României şi Spaniei, programat azi, 16 martie, de la ora 17.00, în Sala Polivalentă din Capitală. În deschiderea concursului masculin, de la ora 13.00, va avea loc un „antrenament test” al Lotului feminin al României la care vor participa toate cele 11 componente ale acestuia. „Este doar o verificare cu public înaintea concursului masculin România – Spania. Pentru antrenori şi gimnaste este şi o verificare bună pentru titularizarea în echipă”, a notat pagina oficială de Facebook a Lotului de gimnastică feminină a României. Competiţia vine într-o perioadă dificilă pentru lotul feminin, afectat de recenta accidentare a Larisei Iordache, care o scoate din echipă la concursul de calificare pentru Jocurile Olimpice. Andreea Iridon, Laura Jurcă şi Anamaria Ocolişan, de la CNS „Cetate” Deva au şansa de a demonstra că au un nivel foarte bun de pregătire şi pot pune umărul la calificarea echipei tricolore, chiar în noile condiţii. Una dintre cele trei ar putea să o înlocuiască pe Larisa la etapa din „World Challenge Cup”, programată la Doha (Qatar), în perioada 24 – 26 martie, unde iniţial fuseseră înscrise Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Cătălina Ponor.

Accidentare într-un moment nepotrivit
Larisa Iordache (foto), medaliată cu bronz la individual compus la Mondialele de gimnastică artistică de anul trecut, de la Glasgow, a fost operată, la finalul săptămânii, la Viena, după ce şi-a fracturat un deget de la mâna stângă la un antrenament. „În ultimele zile am avut parte de unele dintre cele mai grele clipe din cariera mea. În timpul unui antrenament la bârnă, mi-am fracturat unul din degetele de la mâna stângă. Diagnosticul a fost clar: fractură de metacarp 4. Am fost absolut bulversată şi şocată. Eram pregătită să încep concursurile de anul acesta, iar accidentarea s-a produs la un element simplu. În această dimineaţă am fost operată. Intervenţia s-a desfăşurat cu succes şi în curând voi începe perioada de recuperare. Medicii mi-au impus o pauză de aproximativ şase săptămâni, ceea ce face imposibilă participarea mea la concursul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio”, a precizat Larisa pe contul său de Facebook.
Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat că accidentarea Larisei Iordache intervine în cel mai nepotrivit moment, chiar înaintea turneului de recalificare la JO 2016 din Brazilia, dar chiar şi în cel mai nefavorabil scenariu, România va avea o gimnastă la turneul olimpic. „Medaliaţii de la individual compus de la Mondiale nu au beneficiat de calificarea directă la JO, ci numai medaliaţii pe aparate. Cert este însă că recalificările de la Rio dau tuturor echipelor care nu se califică, dar care participă la bătălia pentru calificarea cu echipa, dreptul calificării unui sportiv, la alegerea federaţiei naţionale. Practic, Larisa nu va putea participa la această recalificare, dar asta nu înseamnă că nu poate să meargă la Olimpiadă. Şi în cea mai proastă variantă, vom avea un sportiv în probele individuale”, a precizat preşedintele FRG.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

19 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

19 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

19 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

19 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

19 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

19 ore ago