Categories: Actualitate

Căţeluşă de rasă, abandonată în pădure

Maximilian Gânju

Un alt caz de cruzime faţă de animale şochează comunitatea din Valea Jiului, după ce un căţel din rasa Rottweiler a fost abandonat într-o zonă nelocuită a Petroşaniului.

Căţeluşa are vârsta de până în opt luni şi a fost abandonată în pădurea din zona Brădet, din Petroşani, în urmă cu circa o săptămână. A fost zărită de cei care ies la plimbare în zona sălbatică şi de către angajaţii Universităţii din Petroşani, care au în apropiere baza sportivă şi mai multe laboratoare.
”De câteva zile am tot văzut-o, vine la noi şi caută de mâncare. Nu are curaj să stea singură, pentru că o bat căţeii noştri, cei care stau de mult timp pe la institut. Cineva a abandonat-o aici, dar nu s-a gândit că va muri de foame”, a spus o îngrijitoare care lucrează la instituţia de învăţământ. Căţeluşa era foarte dezorientată şi la fiecare maşină care apărea în zonă, se ducea bucuroasă ca şi cum stăpânul s-a întors după ea. ”Cum aude o maşină începe să se bucure, ajunge la ea şi după ce se deschide portiera şi vede că nu-i stăpânul, e tare dezamăgită. Aşa face toată ziua, ţi se rupe sufletul”, spune unul dintre şoferii de la Universitatea Petroşani.
Căţeluşa a fost dresată parţial, pentru că ştie mai multe comenzi de supunere, semn că individul care a abandonat-o s-a ocupat o perioadă de ea. Inexplicabil este gestul său de a o lăsa în sălbăticie, în condiţiile în care există un adăpost privat de unde căţeii sunt daţi spre adopţie, atât în ţară, cât şi străinătate. În plus, la Petroşani, mai este şi adăpostul Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân, de unde asociaţiile non-profit iau căţeii şi-i trimit spre adopţie.
”Aţi fi uimit să vedeţi ce câini sunt abandonaţi şi după ce ajung la ecarisaj, noi îi luăm şi-i dăm spre adopţie. Sunt foarte mulţi proprietari în Petroşani care îi lasă pur şi simplu pe străzi, dar şi mulţi care-i abuzează”, spune Viorel Stoica de la adăpostul ”Love Animals” din Petroşani.

Mesagerul Hunedorean