Comunitate

Dosarul „Petrila“ va fi judecat de acelaşi magistrat

Dana Istudor

Solicitarea de recuzare a judecătorului dosarului exploziilor de la EM Petrila, din 15 noiembrie 2008, când 13 mineri şi salvatori minieri au murit în două explozii de metan, iar alţi 15 au fost grav răniţi, a fost respinsă, astfel că procesul va fi tranşat de judecătorul Maria Jifcu, din cadrul Judecătoriei Petroşani.

Nouă tentativă de strămutare

Recuzarea preşedintelui şedinţei de judecată a venit din partea avocaţilor celor inculpaţi în dosar, după ce le-au fost respinse mai multe excepţii ridicate la termenele anterioare. Aceştia au apreciat că preşedintele de şedinţă are un interes de a da o anume soluţie în dosar, punctând însă asupra faptului că este exclus ca judecătoarul să aibă un interes material. La termenul de ieri, avocaţii a doi dintre cei trei inculpaţi au solicitat în scris un nou termen de amânare, după ce au depus o cerere de strămutare a procesului la Înalta Curte de Casaţie. Este a doua încercare de strămutare a procesului, după ce apărătorul fostului director al minei, Aurelian Necula, a încercat strămutarea, însă solicitarea i-a fost respinsă. Acum este rândul avocaţilor lui Gheorghe Roşu  şi Dan Ştefan Ungur de a cere strămutarea, iar cererea va fi analizată pe data de 8 aprilie a.c.

Încă două părţi civile incluse în proces

O noutate în acest dosar este şi includerea altor două părţi civile, respectiv fiicele a doi dintre ortacii care au pierit în explozii. „S-a depus la dosar cerere din partea lui Daniela Frăţilă fiica lui Frăţilă Daniel (n.r. decedat în exploziile din 15 noiembrie 2008), prin care se solicită includerea în cauză în nume propriu. Din verificarea actelor dosarului, rezultă că în aceeaşi situaţie se află Lavinia Oana Alecsa, care a împlinit 18 ani şi pentru a întregi cadrul procesual, instanţa a decis din oficiu introducerea în cauză în nume propriu, a celor două, care vor fi citate la următorul termen”, a precizat judecătorul de la Petroşani. Un nou termen de judecată a fost fixat în această cauză, pentru data de 13 aprilie 2010.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura