Categories: EvenimentFlash

Doar doi traficanţi de droguri rămân după gratii

Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în dosarul „Ketroşani”, în care 23 de tineri din Valea Jiului au fost acuzaţi de trafic şi consum de droguri. S-ar putea spune că judecătorii au fost îngăduitori cu aceştia, deoarece majoritatea au primit pedepse cu suspendare, fiind puşi în libertate.

Aveau sentinţe din urmă

Astfel, doar doi dintre cei 23 de membri ai grupării rămân după gratii, dar pentru că mai aveau condamnări în alte dosare. Cei doi sunt Bogdan Adrian Tănase şi Ştefan Alexandru Câmpian. Primul a fost condamnat la un an şi 10 luni de închisoare, la care i s-a adăugat încă un an de puşcărie, în urma unei sentinţe a Judecătoriei Petroşani. În aceste condiţii, el va avea de executat doi ani şi 10 luni în spatele gratiilor. La rândul său, Câmpian, care a primit tot o condamnare de un an şi 10 luni de închisoare în acest dosar, va trebui să stea la închisoare doi ani şi patru luni, deoarece la sentinţă i s-au adăugat alte şase luni, pe care le primise în urma unei sentinţe a Tribunalului Mureş.
Ceilalţi membri ai grupării respective, Lucian Ionuţ Albescu, Giani Ştefan Almăşan, Mihai Antohe, Alexandru Bîcu, Stelian Gabriel Boboc, Alexandru Daniel Chirilă, Dădălig Octavian Cic, Octavian Vasile Costache, Ermoiu Marius Constantin, Dănuţ Cosmin Gătman, Alexandru Iosif Hoca, Mădălin Ionel Mastan, Cosmin Adrian Ojic, Răzvan Andrei Peter, Georgeta Alexandra Rasa, Iulia Andreea Răscolean, Mihai Răzvan Rusu, Alexandru Tăutu, Bogdan Ştefan Teohar, Alin Truţă şi Eduard Andrei Erdoş, au fost puşi în libertate. Ei au primit pedepse cuprinse între un an şi 10 luni (majoritatea) şi de trei ani şi două luni de închisoare, însă acestea au fost suspendate, pentru perioade de încercare cuprinse între trei ani şi 10 luni şi şapte ani.

Profilele lor genetice, în SNDGJ

„Instanţa a dispus confiscarea şi distrugerea cantităţilor de droguri, rămase în urma probelor de laborator şi confiscarea unor sume de bani (contravaloarea drogurilor comercializate). De asemenea, s-a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare (SNDGJ). Totodată, s-a stabilit în sarcina Ministerului Justiţiei şi în favoarea Baroului Hunedoara plata sumelor de 800 lei reprezentând onorariul apărătorilor din oficiu desemnaţi pentru unii inculpaţi”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.
Gruparea acestor traficanţi şi consumatori de droguri a fost destructurată la începutul lunii iunie a acestui an, în urma unei  acţiuni de amploare. Atunci, poliţiştii de la Crimă Organizată au confiscat diferite cantităţi de droguri de risc, marijuana şi haşiş, dar şi de droguri de mare risc, amfetamine şi produse etnobotanice de toate categoriile. Majoritatea clienţilor erau tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani, mulţi dintre ei fiind elevi din Valea Jiului. (S. Popa)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago