Categories: EvenimentFlash

În loc să-şi sărbătorească ziua de naştere, a fost îngropat

Sorina Popa

Peste câteva zile, italianul omorât chiar de fiul său, ar fi împlinit 61 de ani. Nu a mai apucat însă, iar ieri, familia şi prietenii l-au condus pe ultimul drum.

Înmormântat în cimitirul ortodox

Înmormântarea a fost organizată la Sântandrei, locul unde italianul ucis şi-a întemeiat o familie frumoasă şi unde a trăit în ultimii ani. Ieri, imediat după ora 15, săteni, prieteni români şi italieni s-au strâns la capela cimitirului din Sântandrei, unde a fost oficiată o slujbă religioasă, de către un preot ortodox, deşi Gianfranco Morelli era catolic. Au fost voci, se pare, din localitate, care nu au fost de acord să-l îngroape acolo, dar până la urmă, lucrurile s-au liniştit.
Data înmormântării a fost stabilită în ultima clipă, deoarece era aşteptat fratele său din Italia, căruia să-i fie înmânat certificatul de deces, având în vedere că femeia cu care Gianfranco trăia nu era soţia lui legitimă. În aceste condiţii, italianul a fost îngropat doar ieri. Zeci de persoane au fost prezente la ceremonie pe o căldură îngrozitoare. Mulţi italieni stabiliţi în zona Devei au fost şi ei prezenţi. Concubina italianului ucis, Marinela, abia dacă se mai ţinea pe picioare. Femeia avea ochii roşii de atâta plâns, iar fetiţa ei şi a lui Gianfranco, Lucia, era înconjurată de mai mulţi copii. Fetiţa era îmbrăcată într-o rochie neagră , sandale albe şi ciorapi albi cu dantelă. Micuţa nu ştia de ce sunt atâţia oameni în jur şi, în general, părea a nu-şi da seama prea bine despre ce se petrece la înmormântare. Vecinii susţin că italianul îşi iubea foarte mult fetiţa.

După moartea fiului cel mare, au apărut problemele

Se pare că el şi-a luat viaţa de la capăt, în urmă cu câţiva ani, când a venit în România, unde şi-a întemeiat o nouă familie. Apropiaţii lui Gianfranco Morelli povestesc că, după moartea unuia dintre fii săi, Luca, în Italia, familia a încasat o sumă considerabilă, din asigurare. Cu aceşti bani, soţia lui şi-a deschis o afacere, un salon de înfrumuseţare. Apoi, însă, au apărut probleme în familie, iar Gianfranco şi-a părăsit soţia şi pe băiatul mai mic, Gianmarco, venind în România şi stabilindu-se la Deva.

A vrut să-i ofere o şansă

Prietenii lui Gianfranco Morelli spun că acesta l-a chemat pe fiul său Gianmarco din Italia, să stea cu el aici, în România, la Sântandrei, în urmă cu mai bine de o lună. A făcut-o pentru a-şi scoate băiatul din anturajul nepotrivit pe care îl frecventa în Italia. Începuse să-l ia cu el la lucru, să-l înveţe ce făcea el, sperând să-şi pună fiul pe drumul cel bun. Nu a reuşit, ba mai mult, a murit   ucis chiar de fiul său, pe care a încercat atâta să-l ajute, să-i dea o şansă în viaţă. Italianul nu-i prea dădea bani fiului, deoarece exista pericolul ca tânărul să-i folosească pe droguri sau pe băutură.

Şi-a recunoscut fapta

Potrivit anchetatorilor, Gianmarco Morelli a recunoscut că şi-a ucis tatăl, dar susţine că a omorât Diavolul, care intrase în persoana acestuia. El susţine că a făcut un gest corect, nu bun, dar că astfel a salvat lumea. Tânărul italian va fi supus unei expertize psihiatrice, lucru normal în cazul crimelor. El a fost arestat pentru o perioadă de 29 de zile. Se pare că tănârului îi place în arest, surse neoficiale susţinând că s-ar fi dat la unul dintre poliţişti, existând astfel posibilitatea ca el să aibă înclinaţii homosexuale.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

19 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

19 ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

19 ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

19 ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

19 ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

19 ore ago